AFC-de Treffers 3-0 met verslag

AFC winterkampioen na fraaie zege op De Treffers: 3-0

Met veel spanning werd uitgezien naar de wedstrijd tegen De Treffers. Zou AFC in haar laatste wedstrijd voor de winterstop het dipje van 2 nederlagen op rij achter zich kunnen laten ? Of zou De Treffers, na 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden zonder een doelpunt te scoren, zich op kunnen richten ? Bovendien zou AFC zich bij winst voor het eerst winterkampioen mogen noemen, een resultaat zonder echte waarde maar het zou wel een geweldige afsluiting van een turbulent 2013 betekenen.

AFC had ook nog wat goed te maken, want de seizoenouverture uit tegen De Treffers ging op het nippertje met 3-2 verloren.

De wedstrijd ging wat aarzelend van start. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. Pas na 15 minuten ontstond het eerste gevaar voor het doel van De Treffers: een goede voorzet van Magid Jansen leverde een kans op voor Pepijn Kluin maar diens schot werd uitstekend verwerkt door de doelman. Langzamerhand verloor AFC de grip op het middenveld een beetje en kreeg de Groesbeekse formatie een licht overwicht. Een schot op doel belandde in handen van onze keeper maar in de 35e minuut brak AFC uit: een prima dieptepas van Marinus Willemsen zette Joost Heij schuin voor het doel vrij maar diens schot ging naast. Het slotakkoord was weer voor De Treffers: een hard schot werd uitstekend gestopt door Youssef El Abdallaoui. De rust werd, na een niet zeer enerverende maar kwalitatief wel goede eerste helft, bereikt met 0-0.

AFC begon sterk aan de tweede helft. Tim Wulffraat werd goed aangespeeld maar schoot naast. Net als in de eerste helft werd De Treffers weer wat sterker en een voorzet over rechts werd vanaf de linkerkant keihard ingeschoten maar met een fenomenale reactie tikte Youssef de bal via de lat uit het doel: niet voor het eerst dit seizoen werden wij op de been gehouden door onze keeper: grote klasse !

Langzamerhand groeide het besef dat de ploeg die het eerst zou scoren wel eens als winnaar uit de strijd zou komen. En zo geschiedde: een hard schot van Tim werd door een verdediger van De Treffers die zich even keeper waande, met de handen gestopt: penalty ! Geoffrey Galatà schoot onberispelijk raak na 73 minuten. Daarna begon AFC makkelijker te combineren en ontstond er ook meer ruimte. Met nog 2 doelpunten tot gevolg. In de 77e minuut profiteerde Pepijn Kluin van een fout in de Groesbeekse verdediging: 2-0, en in de 84e minuut schoot Tim een mooie voorzet van invaller Jendro Halman hard tegen de touwen: 3-0 !
Toen ik vervolgens mijn ogen even dicht deed golfde de wave door Sportpark Goed Genoeg, toen ik meteen daarna mijn ogen weer open deed, bleek dit toch niet het geval. Maar het scheelde weinig ! De Treffers was hierna niet meer bij machte om iets terug te doen. Al met al een verdiende, zij het enigszins geflatteerde, overwinning want qua veldspel deed De Treffers niet voor AFC onder.

Met deze fraaie overwinning op een sterke tegenstander sluit AFC het jaar af als winterkampioen. De nederlagen van Leonidas en VVSB verhoogde de feestvreugde nog wat meer. Een groot compliment voor de A-selectie, technische en medische staf en begeleiding is hier absoluut op zijn plaats.

Na afloop werd in het clubhuis het winterkampioenschap, onder begeleiding van de Amsterdamse volkszanger Wesly Bronckhorst, nog uitgebreid gevierd.

Valt er verder nog iets te vermelden ? Ja, nog één punt en wij zijn veilig …

Ruud Mantel

Opstelling AFC: Y. El Abdallaoui, M. Willemsen, J. de Haer, G. Galatà, G. Moelee, P. Kluin, D. van Moll (M. Theuns), D. Sutorius (R. Shakison), M. Jansen, J. Heij (J. Halman), T. Wulffraat.          


Foto van slider: De Treffers verdediger maakt hands met 2 handen, dus penalty.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.

Voor foto's van deze wedstrijd kijk in ons Foto album of klik hier

Zie TV samenvatting en verslag van RTV N-H klik hier en vervolgens interview met trainer Willem Leushuis en Jasper de Haer