AFC - De Treffers 2 - 1 met verslag, foto's, TV beelden

In het weekeinde dat heel amateur-voetballend Nederland aan de competitie begon, stond in de Topklasse reeds de 3e speelronde op het programma. Op Goed Genoeg betekende dat vandaag: AFC-De Treffers.

AFC had uit de eerste twee wedstrijden geen punten weten te halen. De Treffers daarentegen had met 6 punten (7 doelpunten voor en 2 tegen) een 100 % score. AFC was dus op voorhand gewaarschuwd voor de altijd kwalitatief sterke club uit Groesbeek; zij werden in hun historie liefst 8 x Kampioen van de Hoofklasse, 3 x Kampioen van Nederland bij de Zondagamateurs, en 2 x Algeheel Kampioen van Nederland. Wat je noemt een reus op het gebied van het amateurvoetbal.

Terwijl de meiden van AFC Vrouwen 1 bezig waren met de warming-up voor hun eerste thuiswedstrijd ooit (!) , werd er met stralend weer afgetrapt op het prachtige Hoofdveld.  AFC begon voortvarend en speelde een zeer sterke eerste twintig minuten. Joshua Patrick was met al zijn energie en snelheid een plaag voor de Gelderse defensie. Op de linkervleugel zorgde ook de vaak met grote passen opstomende Randel Shakison voor veel dreiging. Aan de andere kant was Marien Willemsen aanwezig met technisch perfecte voorzetten.

Na 23 minuten zorgde de dadendrang van AFC voor het eerste doelpunt; Melvin Grootfaam bewaarde rond het zestien meter gebied het overzicht en bediende Daan Sutorius die met een fijn en leep steekpassje Jonathan Richard vrij voor de keeper zette. Jonathan wist wel raad met deze kans en schoot kordaat de bal hoog in de korte hoek. 1-0 !

Het laatste kwartier van de eerste helft moest AFC het initiatief aan De Treffers laten. Onder aanvoering van hun sterke centrale verdediger Frank van Kouwen (ex Eredivisie) werd er dwingender gespeeld. Ook de zeer behendige Mexicaanse middenvelder Macedo was lastig te bespelen. Tot echte uitgespeelde kansen kwam De Treffers (nog) niet, maar het AFC publiek was blij met het rustsignaal.

 

Na de thee ging de wedstrijd gelijk op. De Treffers ging op zoek naar de gelijkmaker en AFC kwam er met al haar snelheid vaak gevaarlijk uit. Beide teams wisselden aanvallend. Bij AFC verving spits Pepijn Veerman de moegestreden Melvin Grootfaam. Veerman scoorde vorige week een knappe goal en straalde ook nu veel vertrouwen uit. In de 75e minuut was een flitsende AFC aanval de inleiding voor een heerlijk doelpunt: een met veel effect gegeven voorzet van Enrico Patrick werd verkeerd ingeschat door de verdediger. Jonathan Richard nam de bal perfect getimed aan en bediende prachtig de vrij staande Pepijn Veerman. Die aarzelde niet en schoot strak raak. 2-0 !

Met nog een kwartier te gaan ging De Treffers opportunistischer spelen, maar de centrale verdedigers Jansen en De Haer speelden gister uitstekend en hielden veel tegen. De 2-0 bleef lang staan maar de laatste 6 minuten van de wedstrijd waren spectaculair:

Minuut 88: De langs de zijlijn met superlatieven overladen Marien Willemsen gaat alleen op de keeper af en moet de verdiende 3-0 maken. Zijn geplaatste schuiver raakt de paal.

Minuut 89: Een afgeslagen vrije trap wordt bijzonder fraai in de kruising gejaagd door Stefan de Jong van De Treffers: 2-1

Minuut 90: De extra speeltijd bedraagt 4 minuten. De Treffers hebben het momentum en de ploeg zet alles op alles.

Minuut 93: Een voorzet wordt voor het AFC doel van El Abdalloui langs gekopt.  Nog altijd 2-1.

Minuut 94: Een laatste corner voor De Treffers. Keeper Cornelis gaat mee naar voren. De bal wordt weggewerkt, opnieuw ingebracht en met een schitterende halve omhaal schiet de keeper van De Treffers de bal rakelings naast.

Waar AFC de wedstrijd in het slot had moeten gooien haalde men nu opgelucht adem. Het bleef 2-1 en de eerste drie punten waren een feit.

Het was een heerlijke wedstrijd en dat geeft veel vertrouwen voor de komende weken. Om te beginnen in de volgende ronde in Limburg, tegen EVV.

BG

Voor het beeldverslag van RTV N-H en interviews met Pepijn Veerman en Willem Leushuis  klik hier

Voor alle uitslagen klik hier

Foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier.