AFC - Be Quick 4 - 1 met verslag, foto's, beeldverslag

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar, een mooi affiche tussen twee oude traditionele clubs. AFC uit 1895 tegen Be Quick uit 1887. 
Meteen vanaf de aftrap was het Daan van den Bos die vrije doorgang kreeg en de keeper van Be Quick passeerde, alleen telde deze goal van de pupil van de week niet voor het echie….

Toch was het een voorbode van deze wedstrijd, AFC was heer en meester op het veld. Trainer Leushuis stuurde dezelfde 11 spelers het veld in als vorige week, maar nu startte Joshua Patrick vanaf het middenveld en stond targetman Pepijn Kluin in het centrum van de aanval. Sjoerd Jens vanaf rechts en topscorer Tim Wulffraat van links. 
AFC zette veel druk en veroverde de bal steeds snel. Be Quick kon daardoor niet in het spel komen. Na 6 minuten was het raak. Een schitterende combinatie door het hart van de Be Quick defensie tussen Daan Sutorius  en Joshua Patrick werd door de laatste koelbloedig afgemaakt. Nog geen 5 minuten later was het weer een pass door het midden, nu van Magid Jansen op Pepijn Kluin, die zijn directe tegenstander uitkapte en met rechts, net als vorige week, de bal stijf in de rechter kruising schoot. 2-0 na 10 minuten! Direct vanaf de aftrap was de AFC defensie slordig en de spits van Be Quick wist er bijna van te profiteren, maar de lat boven Youssouf El Abdellaoui bracht redding.
Nog voor rust werd het 3-0 uit een penalty toegekend na een tackle op Tim Wulffraat, die zelf de penalty op wel zeer koele wijze tergend langzaam langs de keeper schoof. 
Een 3-0 voorsprong bij rust, wat een weelde. De kippensoep smaakte (mijn dochter) dan ook zeer goed.

Be Quick begon agressief aan de tweede helft, maar de eerste aanval van AFC was meteen raak. Sjoerd Jens stiftte na een pass van Joshua Patrick, de bal schitterend over de keeper, 4-0. Voor trainer Leushuis het sein om verse krachten in te brengen. Enrico Patrick, terug van een schorsing, viel in voor captain Jens, Duncan van Moll voor Laurens Samsom en Jasper de Haer voor Magid Jansen. Be Quick probeerde het nog wel maar de paal en lat waren de gasten vandaag niet gunstig gezind. AFC speelde als een team, zeer gedisciplineerd, met strakke lange ballen van Galata, de goed opkomende backs Willemsen en Moelee en met het gogme van Sutorius. 

Be Quick redde de eer in de blessuretijd door een mooi genomen vrije trap, eindstand 4-1.
Een mooie maar koude dag op Goed Genoeg. 

Opstelling AFC : Yoessef El Abdellaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Magid Jansen (75. Jasper de Haer), Guido Moelee, Laurens Samsom (63. Duncan van Moll) Daan Sutorius, Joshua. Patrick, Sjoerd Jens(c) (57. Enrico Patrick), Pepijn Kluin, Tim Wulffraat

Doelpunten: J.Patrick, P. Kluin,  T.Wulffraat en S.Jens 

Benno Honsdrecht

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Foto album of klik hier

Voor een kort beeldverslag van deze wedstrijd van RTV N-H klik hier 
Nu ook TV beelden van www.amateursportlive.nl

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.