AFC - ADO'20 1 - 0 (met verslag)

Bij het betreden van het veld door beide elftallen en het arbitrale kwartet, valt op dat het viermanschap is voorzien van microfoontjes en oortjes. Wellicht dat de volgende stap de elektronische doellijnbewaking is in de Topklasse.

In de Noord-Hollandse topper tussen de nummers 4 en 6 van de ranglijst heeft AFC in de beginfase het betere van het spel. Goed combinerend en door een aanvallende instelling en opstelling, met Enrico Patrick, Joost Heij, Sjoerd Jens en Tim Wulffraat in de basis, zette AFC de super-Ezels onder druk.

Tot grote kansen kwam het niet in de openingsfase. Wel verontrusting toen AFC-supporter Joop Turfkruier onwel werd op 'de dijk' achter het doel.  Joop werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij dezelfde avond nog uit ontslagen is. Vanaf de brancard pikte de weer bijgekomen Joop nog net een grote kans voor medicus Sjoerd Jens mee, maar die leek meer oog te hebben met wat er achter het doel gebeurde dan in het veld want zijn inzet, na het goede terugkoppen van Tim Wulffraat verdween naast het doel.

Voor ADO’20 viel in de beginfase een grote kans te noteren, maar die werd overgekopt. Het leek een nul-nul ruststand te worden totdat Wulffraat een doorgekopte bal in de 16-meter opving en zich langs 2 tegenstanders wurmde. De laatste haakte hem pootje en de scheidsrechter oordeelde een penalty. Magid Jansen mist zelden een penalty, maar deze leek te snel genomen en werd gekeerd door de prima keepende Tom Orlowski van ADO’20. Omdat ook de rebound door Joost Heij op de paal werd geschoten ging de rust alsnog met nul-nul in.

Na de thee kwam Pepijn Kluin in het veld voor Sjoerd Jens. Vanaf de aftrap zette AFC meteen druk en kwam het tot een paar kansen. In de 50e minuut leek het er op dat Joost Heij vrij door kon gaan in het strafschop gebied. Werd hij neergelegd of werd er goed verdedigd? De prima fluitende scheidsrechter Koekoek, misschien wel gebruikmakend van zijn moderne communicatie, besloot tot het laatste en geen penalty.

Het werd de ommekeer in de wedstrijd. ADO’20 kwam meer in balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Een verdienste van de uitstekende achterhoede van AFC . De gevaarlijkste momenten zijn te noteren uit spelhervattingen. Met name in de 68e minuut wanneer de opnieuw foutloos keepende Youssef el Abdallaoui de bal fraai over het doel tikt.
Na wissels van Heij en Sutorius voor Mitchel Theuns en Rajendro Halman in de 73e en 79e minuut ontstaat er iets meer dreiging in het spel van AFC. De grote omwenteling ontstaat echter 10 minuten later nadat de eerder met geel bestrafte Joey Carolina van ADO’20 een AFC-er met een sliding van achteren onderuit haalt. Een gele kaart, maar ook zijn 2e, dus rood.
De organisatie van ADO’20 is even weg en AFC maakt er zeer goed gebruik van door een mooie dieptepass op de weglopende Wulffraat die breed kan leggen op Pepijn Kluin die vervolgens de bal in het lege doel kan werken 1-0. 
Grote ontlading bij de AFC-ers op en buiten het veld. Trainer Martin de Groot van ADO’20, nog boos van de rode kaart en nu woedend door de goal, gooit er verwensingen uit richting de scheidsrechter die hier door de 4e official opmerkzaam op wordt gemaakt en hem van het veld stuurt met rood.

De overwinning komt in de slotfase niet meer in gevaar en de 3 punten zijn terecht binnen gezien het betere spel in met name de eerste helft met vele kansen. Door het verlies van Leonidas bij Lienden staat AFC nu met De Treffers op een gedeelde tweede plaats 1 punt achter Leonidas

 
Tim Wulffraat speelt de bal naar Pepijn Kluin (rugnummer 9), die de 1- 0 kan scoren

Opstelling AFC: Youssef el Abdallaoui, Marien Willemsen, Geoffrey Galata, Guodo Moelee, Laurens Samsom, Daan Sutorius (79. Rajendro Halman), Sjoerd Jens (46. Pepijn Kluin), Magid Jansen, Enrico Patrick, Joost Heij (73. Mitchel Theuns)), Tim Wulffraat

Opstelling ADO’20: Orlowski, Sinnige, Bruijn, Van Amersfoort, Van der Grijp, Huisman, Carolina, Zinhagel, Keus (65’ Klijbroek), Mazreku (53’ Heijnis) en Sluijter (75’ Kleine).

De scheidsrechter geeft geel aan: Van Amersfoort, Bruijn, Van der Grijp en Carolina (2x)
Toeschouwers: 600.

Nick van Ommeren

Foto's van deze wedstrijd staan in ons AFC Fotoalbum op onze homepagina of klik hier 
Voor meer foto's zie Album direct bekijken!

Voor een samenvatting van deze wedstrijd zie bij 'Topklasse' en vervolgens bij 'TV beelden 2013-2014' of klik hier.

Voor alle uitslagen van vandaag zie onder 'zondag 1' en klik aan 'programma en uitslagen'.of klik hier.