AFC - ADO'20 1 - 0 met verslag

Niet alleen toeschouwers en scribenten zijn moeilijk te vinden op Goed Genoeg maar ook spelers voor Veteranen 1. Met een selectie van 28 spelers waren we toch niet in staat een elftal op de been te brengen dit weekend, maar dat ter zijde. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje en een D4 (Partagas voor kenners) ontspon zich een spannend en vermakelijk duel dat vooraf als een echte degradatiekraker was aangekondigd.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd aanvoerder Magid Jansen in het “zonnetje” gezet door onze voorzitter Ad Westerhof en Milko Vinke (Commissaris TOPamateurs) en van harte gefeliciteerd met zijn 150ste wedstrijd in AFC1 (dit hadden er veel meer kunnen zijn Magid……….J).

AFC begon sterk aan de wedstrijd en had gelijk al een paar kleine kansen en in de 17e minuut de eerste grote kans. Jonathan Richard die uit een corner van Daan Sutorius net naast kopte, daarna kreeg Joshua Patrick twee hele grote mogelijkheden (100% kansen worden die ook wel genoemd) die zeer goed gestopt werden door de keeper van ADO’20 Jack Laan.
Stelde ADO’20 daar dan niets tegenover in de 1e helft? Niet al te veel moet ik zeggen, de grootste kans ging via de vingertoppen van onze keeper Youssef op de binnenkant paal en daar kwamen we dus goed mee weg.

Spijtig was het dat Enrico Patrick zich in de 26e minuut moest laten vervangen door Jermano Huwaë en naar het zich laat aanzien heeft hij hamstring klachten (de ziekenboeg raakt weer goed vol). 

De tweede helft begon erg goed voor AFC. In de 49e minuut werd het 1-0.  Uit een corner van Daan Sutorius kopte Jonathan Richard (de beste man van de wedstrijd) schitterend raak!

Het werd voor AFC ook de wedstrijd van de gemiste kansen, u weet wel van die 100% kansen (Joshua schoot op de lat en Pepijn Veerman en Daan Sutorius hadden hun vizier niet op scherp staan), dus werden de mooie aanvallen niet beloond met de 2 of zelfs 3-0. Het bleef daarom tot het laatste moment spannend, want je moet steeds maar blijven oppassen dat je niet die ene tegengoal incasseert.

Pepijn werd nog gewisseld in de 77ste minuut en hierdoor kon spits Daan Tuerlings zijn debuut maken in AFC1. Ook Randel Shakison mocht zijn opwachting maken en werd ingezet voor de moegestreden en licht geblesseerde Jonathan.

ADO’20 bracht nog wel 2 (zeer) lange spelers in om opportunistisch de hoge bal te gaan spelen maar echt gevaarlijk werd het niet meer. De 1-0 was dan ook zeker verdiend en smaakt naar meer.

Complimenten aan de staf en de spelers van AFC1, niemand verzaakt en we hebben er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen ook nog Topklasse blijven spelen.

Op het wedstrijdformulier zagen we nog wel een bekende naam voorbij flitsen. Bij ADO’20 speelde nl. een Dennis de Wit en onze eigen Dennis de Wit wist mij te vertellen dat dit hier niet zijn zoon betrof en ook niet de zoon van Hans de Wit (de neef van Dennis) die net met Ron van Doesburg het wijnmerk VINO TUYYO heeft opgericht (volgt u het nog…………….)

Volgende week de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen JVC Cuijk, mede ook gezien de stand in de derde periode waar AFC leidt met 10 punten uit 4 wedstrijden.

AFC                       4             3             1             0             10           7-4         +3

JVC Cuijk              4              2             2             0              8            6-2         +4

Hans Hulst

Opstelling AFC: Youssef El Abdallaoui, Marinus Willemsen, Jasper de Haer, Guido Moelee, Mitchel Theuns, Daan Sutorius, Patrick Joshua, Enrico Joshua (28. Jermano Huwae), Magid Jansen, Jonathan Richard (85. Randel Shakison) en Pepijn Veerman (76. Daan Tuerlings).

 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor alle uitslagen klik hier

Beeldverslagen van RTV N-H