Zilveren Ploeg avond

Vrijdagavond 4 november j.l. vond in ons Clubhuis het diner van AFC’s Zilveren Ploeg plaats. De Zilveren Ploeg bestaat uit die mannen die 25 jaar of langer lid zijn van AFC en is opgericht in 1957, 65 jaar geleden!
Eén keer per jaar, traditioneel op de eerste vrijdagavond van de maand november, komt de Zilveren Ploeg bijeen; deze keer was er een mooie opkomst van 125 man.

Jarenlang werd de Ploeg geleid door bekende AFC coryfeeën als Max de Bruin sr., Rein Akkerman sr., Hans de Wijs sr. en Johan de Bie en de laatste ruim 10 jaar door oer-AFC’ers Frank Reddering, Edwin Geluk en Hans Honsdrecht, met zijn drieën goed voor 200 jaar AFC-lidmaatschap!
Eerder dit jaar droegen zij de organisatie over aan de veertigers Brian van Gelder, Michiel Reddering en Robert Gehring, alle drie 3e generatie AFC’er. Robert trad op als tafelvoorzitter en maakte een uitstekend debuut. Hij dankte o.a. het scheidende comité en bood hen namens het nieuwe comité een diner met partners aan bij het bekende restaurant Sama Sebo van AFC Zilveren Ploeger Sebo Woldringh. Een leuk idee!

Na de gezellige borrel met de door Zilveren Ploeger Bob Duis aangeboden muziek van de Amsterdamse accordeonist André Vrolijk werden tijdens het uitstekende diner, verzorgd door de brigade van Danielle Timmerman, 10 nieuwe Ploegers geïnstalleerd. Daarmee komt het totaal op 230 leden die tenminste 25 jaar lid zijn van AFC. Welke club in Nederland kan dat matchen?

Alain Leons, Riens van der Waals, Justin Swart, Maarten Oldenhof, Nick van Kampen, Dave Weinstein, Jonathan Tugendhaft, Brian Koster, Jacques Leijssenaar en Maarten van Driest vertelden ieder op geheel eigen wijze hoe zij AFC beleefd hebben en wat hen na al die jaren blijft binden met onze club. De warme vriendschappen die in de loop der tijd zijn ontstaan werden door veel sprekers met de nodige humor belicht. De verhalen waren niet alleen leuk, maar ook leerzaam. De avond vloog voorbij en aan alle mooi gedekte tafels was het goed toeven.

AFC voorzitter Brian Speelman dankte de nieuwe organisatoren en vroeg de aanwezige Bestuurs – en Ereleden om het Clublied in te zetten, waarmee het diner werd afgesloten. “ Ik heb u lief mijn AFC, gij telt in aller harten mee” klonk het in ons nieuwe Clubhuis. Mooier had deze warme en zeer geslaagde avond van de Zilveren Ploeg niet kunnen eindigen!

Heel graag tot volgend jaar!

MvdW.

Onze clubfotograaf maakte weer mooie foto’s, waarvan wij een selectie op onze website hebben geplaatst. Met dank aan Tom Poederbach.
Zie ons AFC Fotoalbum of klik hier.