Zilveren Ploeg 2023

Zilveren Ploeg weer feestelijk bijeen

Vrijdagavond 3 november j.l. vond in ons Clubhuis het diner van AFC’s Zilveren Ploeg plaats. De Zilveren Ploeg bestaat uit die mannen die 25 jaar of langer lid zijn van AFC en is opgericht in 1957, 66 jaar geleden!
Eén keer per jaar, traditioneel op de eerste vrijdagavond van de maand november, komt de Zilveren Ploeg bijeen; deze keer was er een mooie opkomst van 115 man.

Na de gezellige borrel met de door Zilveren Ploeger Bob Duis aangeboden muziek van de Amsterdamse accordeonist André Vrolijk werden tijdens het uitstekende diner, verzorgd door de brigade van Danielle Timmerman, 7 nieuwe Ploegers geïnstalleerd. Daarmee komt het totaal op 222 leden die tenminste 25 jaar lid zijn van AFC. Welke club in Nederland kan dat matchen?

Als intermezzo werd de 20 jarige Wessel Been, doelpuntenmaker tegen PEC Zwolle (1 – 0) en trainer/coach Benno Nihom op geestige wijze geïnterviewd door Ivo Niehe (49 jaar lid)

Jasper Akkerman, Mike van Doesburg, David Bijlsma, Maurice Loonstein, Elja Rengers, Pieter Scholten en Michiel Temminck vertelden ieder op geheel eigen wijze hoe zij AFC beleefd hebben en wat hen na al die jaren blijft binden met onze club. De warme vriendschappen die in de loop der tijd zijn ontstaan werden door veel sprekers met de nodige humor belicht. De avond vloog voorbij en aan alle mooi gedekte tafels was het goed toeven.

AFC voorzitter Brian Speelman dankte de organisatoren Brian van Gelder, Michiel Reddering en Robert Gehring, alle drie 3e generatie AFC’er. en vroeg de aanwezige Bestuurs – en Ereleden om het Clublied in te zetten, waarmee het diner werd afgesloten. “ Ik heb u lief mijn AFC, gij telt in aller harten mee” klonk het in ons Clubhuis. Mooier had deze warme en zeer geslaagde avond van de Zilveren Ploeg niet kunnen eindigen!

Heel graag tot volgend jaar!

MvdW.

Onze clubfotograaf maakte weer mooie foto’s, waarvan wij een selectie op onze website hebben geplaatst. Met dank aan Tom Poederbach.
Voor de foto’s
 klik hier