Zeer verzorgde Spelregelavond o.l.v. scheidsrechter Dennis Higler (KNVB)

Op donderdag 20 november werd door de Scheidsrechterscommissie i.s.m. de zaterdag C-, zondag B- en de Jeugdcommissie een zeer geslaagde spelregelavond o.l.v. KNVB scheidsrechter Dennis Higler voor de leden van AFC georganiseerd.

Dennis Higler had de spelregelavond goed voorbereid en het interactieve karakter van de avond maakte deze onderhoudend met getoonde video praktijkvoorbeelden die meteen in de praktijk door de scheidsrechters kunnen worden toegepast. Dennis Higler gaf, gelardeerd met behoorlijk wat videomateriaal in de vorm van voorbeelden onderricht over o.a. de te hanteren complexe buitenspelval, de al dan niet terechte te geven rode kaart bij een doorgebroken speler en wat te doen met hands in het strafschopgebied.

Higler deed dit op een dusdanige didactische manier, de toehoorders (o.a. junior en senior scheidsrechters, jeugd en senior spelers, elftalbegeleiders en commissieleden) mochten eerst hun mening geven of een voorval al dan niet terecht was, waarna hij uitlegde waarom iets wel of niet voor gefloten werd. Dit leidde tot een boeiende interessante avond waar veel van werd opgestoken.

Interessant was tevens dat Higler zei dat er regels zijn waar scheidsrechters zich aan dienen te houden maar dat er gevoelsmatig wel eens anders door hem gedacht wordt over een te fluiten situatie.

De avond werd door Higler beëindigd met een spelregelquiz in de vorm van getoonde videofragmenten van de besproken onderwerpen waar de zaal ludiek met een opgestoken hand , de gele of een rode kaart, het antwoord op de gestelde vraag kon geven. Deze niet al te makkelijke quiz leidde uiteindelijk tot twee kandidaten voor de winst die overbleven t.w. Jan Wortel en Max Flam. Na vele vragen verder werd Max Flam de uiteindelijke winnaar doordat hij het dichtst bij was in het totaal aantal tot nu toe sinds 2010 gefloten wedstrijden door Dennis Higler in het Betaald Voetbal (103 wedstrijden).

Al met al was de spelregelavond een interessante, boeiende avond waar veel van opgestoken werd èn voor herhaling vatbaar.

 

Talentvolle AFC junior scheidsrechter Mihai dos Santos met KNVB scheidsrechter Dennis Higler