Zaterdag 17.00 uur: AFC - HBS

Zaterdag 19 april 2014, aanvang 17.00 uur: AFC – HBS

 

Wat een mooi affiche: HBS van 1893 op bezoek bij AFC van 1895.

Nog 3 wedstrijden te gaan in het seizoen 2013-2014 in de KNVB zondag Topklasse. HBS deed lang mee om de strijd om de bovenste plaats maar werd zondag 13 april j.l. uitgeschakeld voor deze positie.

AFC gaat thans aan de kop met 7 punten voorsprong op VVSB, dus bij winst is AFC ……Zie onderstaande voorbeschouwing.

Ook in 1918 en 1919, in 1963, 1967 en 1969 en in 2010 speelde AFC wedstrijden om het Kampioenschap van Nederland, maar deze titel werd in 119 jaar nog nooit eerder binnengehaald.

HBS daarentegen kan wel terugzien op een Landskampioenschap in de jaren 1904, 1905 en 1925.

Hoe dan ook, misschien wordt 19 april 2014 een historische dag voor de oudste voetbalclub van Amsterdam.

 DAAROM, KOMT ALLEN OM DIT MEE TE MAKEN!

Bij eventuele winst van AFC ontvangen de spelers en begeleiders na afloop van de wedstrijd op het veld van de KNVB de Zilveren Kampioenschaal en is er aansluitend groot feest in ons clubhuis.

Dus …… tot zaterdagmiddag 19 april a.s. op Sportpark Goed Genoeg!!

In het geval van een fantastische afloop zal er een geweldige feestavond volgen:  

Te beginnen met de huldiging der Kampioenen.

Na de huldiging treden de alom bekende artiesten Berget Lewis en Dries Roelvink op en draait een prima DJ leuke muziek.

Als het zaterdag echt gaat gebeuren gaan wij zaterdagavond met zijn allen het unieke Kampioenschap van Nederland vieren. ONS EERSTE krijgt het feest dat het verdient.   

 

Commissie Pers, Publiciteit en Evenementen

 

Voorbeschouwing

AFC hoopt op Paaszaterdag tegen HBS geschiedenis te schrijven

Aanstaande zaterdag ontvangen wij onze Haagse vrienden van HBS. Niet zo maar een topklassewedstrijd tussen 2 bloeiende verenigingen die in de 19e eeuw zijn opgericht. AFC kan, het is een ieder bekend, voor het eerst in haar 119 jarige bestaan kampioen van Nederland worden. Dan moet nog wel ‘even’ van HBS gewonnen worden, er van uitgaande dat enige concurrent VVSB ook in Cuijk weet te winnen. Een makkie zal het zeker niet worden. Wij spelen immers tegen Houdt Braef Stant!

HBS is dit seizoen goed op dreef in de Topklasse. Na 27 wedstrijden staan de Kraaien op de vijfde plaats met 46 punten, duidelijk beter dan in het afgelopen seizoen toen  HBS tenslotte met 44 punten op de achtste plaats eindigde. HBS is dit seizoen vooral verdedigend sterker. Keeper Gianni Kamperveen moest tot nu 35 keer vissen, dat was vorig seizoen met 55 tegentreffers wel anders. Verdedigend sterk dus, maar HBS is aanvallend ook gevaarlijk. Dit vooral door toedoen van Jan Paul Saeijs, die maar liefst  18 doepunten maakte en daarmee topscorer is van de Topklasse. Ook  Tjeerd Westdijk wist met 8 goals het net goed te vinden. De Kraaien zijn de laatste maanden heel goed in vorm. De winnende goal afgelopen zondag van VVSB in blessuretijd voorkwam dat HBS 10 keer op rij ongeslagen bleef. Door het gelijke spel  tegen EVV slaagden The Reds daar overigens wel in.

Bovenstaande cijfers laten zien dat de ploeg van trainer André Wetzel  aanstaande zaterdag een zware tegenstander is. Hoewel  HBS thuis duidelijk meer punten pakt dan uit verliezen De Kraaien uit heel weinig. Alleen Chabab, Juliana’31 en UNA wisten thuis van HBS te winnen.  In de laatste 5 uitwedstrijden tegen Leonidas (0-3), ADO’20 (1-1) , HSC’21 (1-3), EVV (1-1) en JVC Cuijk (1-1) werd uitstekend gepresteerd. Onze jongens zijn gewaarschuwd.

Kijken wij ook nog even naar de onderlinge resultaten in de Topklasse dan brengt  AFC  in de afgelopen 9 wedstrijden het er iets beter af dan HBS (4x winst, 3 x gelijk en 2x verlies). Wij herinneren ons uiteraard nog de wedstrijd op 12 mei jl. toen AFC zich thuis tegen HBS wist veilig te spelen. Een super spannende wedstrijd was het met een 0-1 voorsprong door Berend Kaster en riante kansen op meer Haagse doelpunten. Gelukkig kwam toen alles nog goed door scores van Sjoerd Jens (2x) en Bas Ent. Dit seizoen werden op 24 november in de Bosjes van Pex de punten gedeeld in een gelijk opgaande wedstrijd. Voor rust brachten Mike de Geer (penalty) en  Daan Sutorius (fraaie hakbal) de 1-1 eindstand op het scorebord.

Paaszaterdag ontmoeten AFC en HBS elkaar voor de tiende keer in de Topklasse. Het wordt vanaf 17.00 uur ongetwijfeld weer een wedstrijd vol spanning en sportieve strijd. Koploper AFC gaat na een fantastisch gespeeld seizoen voor het kampioenschap, HBS voor de spreekwoordelijke eer. Na de gelijke spelen tegen WKE en EVV weten onze jongens wat ze te doen staat: winnen!  Hopelijk schrijven zij op 19 april 2014 geschiedenis  op Goed Genoeg en zijn hier heel veel AFC’ers  getuige van.

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Bas Hoekstra. Weten wie Bas is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door ING Bank Private Banking