Zaterdag 1 - # Wetoo

We horen er niet helemaal meer bij blijkt deze week. Een beetje rel gaat aan ons voorbij, we zijn de zwijgende meerderheid die in zijn vrije tijd niet met zijn handjes op de verkeerde plek zat. En dan mag je niet mee doen in # land.
Dus is bij deze de hashtag “wetoo” opgericht voor iedereen die geen filmster of castingdirector is, maar gewoon naar een voetbalwedstrijd kijkt op de zaterdagmiddag.

Verslagje komt deze week wat later op de site, maar leestijd genoeg, we hebben komend weekend geen wedstrijd.

Dit keer was Rijnvogels aan de beurt. Uit in Katwijk.
Voor iedereen die de musical Soldaat van Oranje heeft gezien, het zijn de buren, dus iets eerder de afslag nemen en je bent er.
Qua ontvangst staat Rijnvogels tot nu toe op 1, niets ten nadele van alle andere clubs, maar ze hebben het daar echt op orde.
Bij binnenkomst struikel je over de visboer die op een gemiddelde zaterdag een stuk of tachtig visjes in het vet laat glijden. Bij de derby’s in de bollenstreek nog een beetje meer, maar na degradatie uit de derde divisie hebben ze er daar niet zoveel meer van.
Na het smakelijke gebakken visje volgen de hapjes en drankjes in de bestuurskamer, uitgebreid en lekker. Het is de eerste voetbalclub die ik op Tripadvisor vijf sterren heb gegeven.

Rijvogels en AFC speelden de wedstijd op het veld dat omzoomd is met meer dan honderd reclameborden. Een gezellige tribune met een overenthousiast jeugdteam maakt de entourage compleet.
De thuisclub was volgens de omstanders toe aan een overwinning, maar AFC kan er ook nog wel een paar gebruiken. Beiden kregen niet wat ze wilden.

Eerlijk is eerlijk, de wedstijd kende weinig momenten die de samenvatting zouden halen. Het was wat regenachtig en het druilerige weer vertaalde zich naar de wedstrijd.
Een struikelpartij leverde al vroeg in de wedstrijd een penalty op voor Rijnvogels, Jort zat in de goede hoek maar kon een doelpunt niet voorkomen.
Nog voor rust kon AFC gelijkmaken dankzij een goal van dichtbij van Thierry.
1 – 1 bij rust.

En dan druk je op enter in Word en staat er automatisch 1-2 onder de 1-1, maar zover kwam het niet.
AFC was nog wel dichtbij toen Wessel buiten het strafschopgebied voor de keeper opdook. De sluitpost kon een doelpunt voorkomen, maar moest dat wel met een rode kaart bekopen.
Je staat vervolgens nog twintig minuten tegen tien man te voetballen en dan hoop je toch dat het nog gaat lukken. De realiteit was dat Rijnvogels in die periode net zoveel – of zo weinig – kansen wist te creëren als AFC.
Gescoord werd er niet meer. Positief is dat drie wedstrijden op rij niet werd verloren, maar het gevoel in de kleedmaker was toch meer dat we punten hadden laten liggen.

Bij het wegrijden zagen we de dat de reclamevlaggen van de Soldaat van Oranje werden vervangen door de vlaggen van het nieuwe evenement: #metoo, de musical.
De casting was al in volle gang, we zijn dus maar de andere kant op gereden.

W.W.