Zaterdag 1 - Poets je mond

Excuus voor het uitblijven van een verslag afgelopen twee weken.
Het waren niet zo zeer de uitslagen die hier debet aan waren (gelijkspelletje tegen Hoek vonden we wel verdienstelijk), maar wat onrust aan het thuisfront.
Thuisfront thuis dan.

Aangestoken door de Catalaanse perikelen, werd onze badkamer thuis geheel onverwacht tot onafhankelijk gebied uitgeroepen. Geen inmenging meer van de woonkamer of nog erger de slaapkamer, nee onze badkamer wilde op eigen kracht verder.
Dat dat enig ongemak met zich meebrengt is duidelijk. Douchen bij de buren, scheren bij het wasbakje in het toilet, tanden poetsen in de keuken, makkelijk was het niet.
Inmiddels is de eenheid weer hersteld.
Het was hectisch en emotioneel, maar de badkamer hoort er weer helemaal bij. Uiteraard wel met nieuwe sloten, dit willen we niet nog een keer meemaken.
Je kunt er om lachen, maar je mist nu toch wel heel erg Johan Cruijff.

Een beetje gezag daar zou wel helpen. Nu doen ze het met Puigdemont (uit te spreken als poets-je-mond geloof ik) en dat is toch wat anders dan onze verlosser uit Betondorp. Net als begin vorige eeuw zal de vijfde colonne in Spanje wel weer winnen.

 We voetballen ook weer.

Smitshoek kwam op bezoek. De club uit Barendrecht had voorafgaand aan de wedstrijd hetzelfde aantal punten, maar wel behaald met een wedstrijdje minder.
De thuisploeg had deze dag een vliegende start, binnen tien minuten stond het 2-0. Twee keer was het Thierry die keeper Boot kansloos liet.

De helft van de verkochte lootjes ging al weer snel de prullenbak in (de jackpot is deze week niet gevallen) en nog voor rust deden nog een aantal bezoekers afstand van hun kanspapieren.
2-2 bij rust is niet een veelvoorkomende stand namelijk.
2-2?
Ja, AFC kon de weelde van de voorsprong niet vasthouden.

Na ruim een half uur kwam de aansluittreffer uit Barendrecht en vlak voor rust gaf de scheids wel erg makkelijk een penalty aan onze gasten.
Dat laatste mag je als objectieve stukjesschrijver natuurlijk nooit zo zeggen, maar de bron is dit keer de website van Smitshoek. En die hebben altijd gelijk.

Na de thee zagen we twee ploegen die door hard te werken de overwinning nog wel wilden meemaken.

De trainer voorspelde al snel dat de ploeg die "de derde" zou maken, ook zou winnen.
Goed gegokt trainer, je mag nog even blijven.

Een kleine tien minuten voor tijd profiteerde Floris namelijk van een matig momentje van de de Smitshoekse keeper en schoot vervolgens de winnende treffer keurig in het net.
Drie nuttige punten erbij.

Deze week (dinsdag) wacht voor de tweede keer in korte tijd bekersensatie Swift als tegenstander, alweer voor de beker.
Een thuiswedstrijd voor AFC op dinsdagavond.

Zaterdag aanstaande komt Katwijk naar sportpark Goed Genoeg om de degens met ons Eerste in de tweede divisie te kruisen.
Zaterdag 1 gaat diezelfde dag dan juist naar Katwijk toe voor de strijd tegen Rijnvogels.
Voor beide wedstrijden zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar.

WW