Zaterdag 1 – niet echt een Amsterdams weekend

Om nou te zeggen dat het een lekker Amsterdams voetbalweekendje was, Nee.
In de tweede divisie werd door De Dijk en AFC verloren, in de hoofdklasse gingen Ajax en Swift onderuit en in de eredivisie liet Ajax de wedstrijd en het kampioenschap aan PSV.
En de 1-1 van AFC zaterdag tegen RVVH werd ook niet met een vreugdedansje omlijst.
Gelukkig won de zondag A1 dan nog wel ruim (7-0!) van West Friezen, maar dat is niet meer dan een schrale troost in dit weekend.
Je hebt van die dagen.

Getuige het verslag op de site van RVVH maakte de ambiance van AFC ook niet veel goed, het gemis van o.a. een speaker viel hen zwaar.
Hadden we die wel gehad, dan had de beste man of vrouw niet veel te doen. Twee doelpunten in een weinig hoogstaand duel, eerlijk is eerlijk.

Zowel RVVH als AFC doen hun uiterste best om tegen het eind van deze competitie weg te blijven van de befaamde streep onderaan. Dat was beide teams ook de afgelopen weken aardig gelukt. Er werden links en rechts punten gepakt. En in de onderlinge strijd heet dit dan een zes punten wedstrijd te zijn. Kun je voor de lol eens op googlen, wist niet dat we ieder jaar zoveel van die zes punten wedstrijden spelen.
Maar goed het werden er maar twee, eerlijk verdeeld over beide teams.

Nu zou ik graag nog een vrolijk wedstrijdverslag toevoegen aan dit stukje, maar dat laat het vertoonde spel dit keer helaas niet  toe. De wil om niet te verliezen won het dit keer bij de teams van de wens om te winnen. RVVH was overigens wel het dichtst bij die winst na een voorsprong die tot in blessuretijd bleef staan. Toen besloot Thierry van de Kooye het eens van afstand te proberen. En het moet gezegd, het doelpunt was niet alleen reden voor grote ontlading aan Amsterdamse zijde, het was ook meteen het hoogtepunt van de wedstrijd. Eentje die moeiteloos de top 5 van dit seizoen gaat halen.

Wat ook leuk is, is dat de periode van rekenen nu echt is aangebroken. “Als we zelf daar een punt pakken en zij verliezen, dan pakken wij nog drie punten de week erna want dan spelen zij vast gelijk”.
Een fantastisch gezelschapsspel waar iedere voetbalkenner zich in kan verliezen.
Voor je het weet is de nummer laatst weer kampioen.

Feit is dat de zaterdag 1 alle kans heeft om het seizoen goed af te sluiten, ook al viel het ene puntje van dit weekend wel wat tegen. Niks mooiers dan dat je nog echt ergens voor speelt met zijn allen. Komende week gaan we dan ook graag naar Vlaardingen waar Zwaluwen op ons wacht. Als we daar nou weer punten pakken en die anderen spelen gelijk………

We hebben er zin in!

WW