Zaterdag 1- Een Wappie competitie!

We kregen Jordanese les deze week. Met een spin in je kop ben je een beetje Wappie volgens Willem H. 
Nou kan Wappie een paar dingen betekenen, want je kan ook onder invloed van drank en drugs zijn, maar Willem bedoelde wat anders. 
Een beetje de weg kwijt zijn.

En zo kan je de eerste klasse A inmiddels ook wel omschrijven. 
Helemaal onderaan is de degradant al bekend, het sympathieke Victoria houdt de rode lantaarn tot het einde in bezit. Jammer, met een zonnetje erbij toch de mooiste speellocatie dit jaar. 
Daarboven vechten een aantal clubs voor lijfsbehoud en bovenaan lukt het maar niemand om lang koploper te blijven. 
DHSC had vorige ronde die plek van AFC overgenomen, maar leverde die positie na een gelijkspel tegen Zuidvogels nu weer vrolijk in. 
Het ziet er echt naar uit dat het lang spannend zal blijven.

AFC trad zaterdag aan tegen Argon. Die hadden een beetje rumoerige tijd een maandje geleden, maar stonden met drie gewonnen wedstrijden inmiddels fier aan kop van de derde periode. Knappe prestatie. 
De tijd dat de strijd tussen AFC en Argon in – en buiten – het veld er hard aan toe ging, ligt alweer wat jaren achter ons. Eigenlijk zijn het tegenwoordig prima wedstrijden met een goede sfeer. 

Prettige omstandigheden deze zaterdag ook.
Rustig wennen aan de lente, niet te veel inspannen. Nou, dat deed AFC.  
Resultaat: een snelle voorsprong voor Argon. 
De prima leidende scheidsrechter Duindam kwam eraan te pas om vrij snel de ploegen weer op gelijke hoogte te krijgen. Een Argon verdediger testte iets te nadrukkelijk de kwaliteit van het AFC-textiel en de bal kon op de stip. 
Floris faalde niet, 1-1.
De 2-1 van Mike viel ook nog voor rust en zorgde voor een redelijk ontspannen theepauze.

In de beginminuten van de tweede helft wist Argon het AFC wel lastig te maken. De aanval onder leiding van routinier Lokken, zorgde voor hachelijke momenten. Maar het was AFC dat wederom scoorde. Een mooie aanval over veel schijven eindigde bij Daryl die droog de 3-1 erin poeierde. 
Dat het zelfs 4-1 werd, kwam door Thierry die zijn invalbeurt bekroonde. 

En nu staat AFC weer bovenaan met nog 5 wedstrijden te gaan.  
Zoals gezegd, het is een Wappie competitie. Aan voorspellingen gaan we maar niet doen. Laten we zeggen dat het team goed op weg is, nu alleen nog even afwachten waar naar toe …..

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Foto’s Tom Poederbach