Zaterdag 1 – Een Amsterdamse Derby

We kunnen dit jaar niet veel goed doen, althans volgens de website van onze vrienden van WVHEDW.
Eerst verzuimen we onze sportieve plicht te doen als we verliezen van de ene koploper (Scherpenzeel) en nu doen we onze sportieve plicht tegen de andere koploper (WVHEDW) en is het weer onterecht.
Maar dit keer kreeg de scheidsrechter de schuld.  Voer voor psychologen, voor zover die tenminste beschikbaar zijn.
Want ik denk dat die beroepsgroep zaterdagmiddag massaal de trein heeft genomen naar Maastricht. De 11-jarigen van MVV zitten daar diep in de put na een verlies van 50-1!! (trotse melding van Ajax Youth Academy) tegen de Amsterdamse trots.
Je bent 11 en je verliest met 50-1. En er is niemand die na pakweg 30 doelpunten denkt: zullen we hier maar eens even mee stoppen? Ben wel heel benieuwd naar die ene treffer van MVV, hoop dat het de 1-1 was. Ik ben geen kenner van de jeugdige psyche, maar ik betwijfel of de Limburgse talentjes voetbal vandaag nog leuk vinden. En daar draait het toch om, nietwaar.

De wedstrijden tussen de clubs uit Oost en Zuid zijn nooit saai. De spelers kennen elkaar en dat geeft wat extra sfeer. Het zonnetje scheen daarbij uitbundig op het sportpark aan de Middenweg. Reden genoeg voor een mooi aantal supporters om erbij te zijn.
Voor AFC werd het wel tijd om minimaal een puntje te pakken. Sinds 2010 hadden we uit niet van hen gewonnen, dus winst was statistisch geen makkie vooraf.
Beide ploegen speelden een aantrekkelijke pot. AFC kwam in de eerste helft vaak gevaarlijk in de buurt van het doel van WV, maar kon de trekker niet overhalen. WV had aan de eerste grote kans wel genoeg om op voorsprong te komen. Het duurde tot vlak voor de rust voordat AFC iets terug kon doen. Een discutabele penalty wellicht, maar een overtreding in de 3e minuut had weer wel een pingel kunnen zijn en zo werd het weer gelijk getrokken. Thierry verzilverde zijn kans zoals hij dat al vaker heeft gedaan. Dat WV daarna met 10 man verder moest (rode kaart) was zwaar bestraft.

De tweede helft was grotendeels voor AFC, wat gezien het overwicht in aantal niet zo gek was. De 2-1 zagen we ook aankomen. De uitvoering van Syrano – achter het standbeen – maakte het nog mooier. De club uit Oost deed daarna nog alles om er meer uit te slepen en kwam aan het einde van de wedstrijd nog dichtbij de gelijkmaker. Maar niet dichtbij genoeg, waardoor de punten dit keer weer eens meegingen naar Zuid.

En dan valt er nog veel na te praten en dat gebeurde ook in de gezellige kantine van WV. De scheids moest het ontgelden. Was inderdaad niet in topvorm vanmiddag maar daar hadden beide teams mee te maken. Beetje relativeren. Het had nog erger kunnen zijn, je zult maar keepertje zijn bij MVV onder 12…………