Zaterdag 1 – Dirk

Tegen het eind van de wedstrijd kwam de echtgenote van Dirk achter de bank bij onze dug-out staan. “Het is heel simpel, als er eentje beter is wint ie meestal en anders wordt het een gelijkspel”.
Met haar wijsheid zouden we dit verslag ook wel meteen kunnen eindigen.
Het werd 0-0.
Was er eentje beter? Daar kun je van mening over verschillen bleek, maar dat komt later.

Onze buschauffeur had er zin in vandaag en nam de toeristische route gedurende de laatste kilometers, die hij aflegde alsof het het stratencircuit van Singapore was. Heel indrukwekkend, maar toch fijn dat we terug gewoon de snelweg namen.
Via de dijkjes kwamen we bij de vv Rijsoord, in carnavalstijd “het Kraaiennest” genoemd. De bijnaam van onze gastheren is “de Kraaien”, vandaar.

We werden ontvangen door Dirk. De man van.
Dirk belichaamde alles wat we al op YouTube hadden gezien in een interviewtje na de Ridderkerkse broederstrijd tegen RVVH. De penningmeester van RVVH gaf aan dat het eigenlijk wel wat gezelliger is bij Rijsoord dan bij zijn eigen club. Zulke eerlijke bestuurders zie je niet vaak.
En Dirk maakte het waar.

Nou kwam Dirk oorspronkelijk uit de Jordaan –net als zijn vrouw – waar op de Lindengracht zijn wieg stond. En Dirk vond het wel grappig die Amsterdammers op bezoek. Bleek in zijn jonge jaren nog met Bep Thomas de straten van Amsterdam te hebben gelegd, daarna vertrok bij naar Rijsoord.
En nu zorgde hij al jaren voor de club en was volledig ingeburgerd.

Vv Rijsoord is dit jaar promovendus in de Hoofdklasse, maar is dat niet voor het eerst. De club speelde in het verleden ook al op dit niveau, kende wat mindere jaren, maar is nu helemaal terug. Met zes punten uit twee wedstrijden zijn ze top gestart. Plezierige mensen, de hoofdklasse valt tot nu toe niet tegen.

Het werd dus 0-0. En daar kun je – bleek na afloop-  verschillend tegenaan kijken.
Het maakt nogal wat uit waar je het accent legt.
Beetje als Max Verstappen die in een interview gisteren na zijn onfortuinlijke start constateerde dat “het een heel goed weekend was geweest………. op de wedstrijd na dan”.

Zo lazen wij in het verslagje op de website Voetbal op Zaterdag dat onze wedstrijd wel in 6-1 had kunnen eindigen.
Toegegeven, de mooiste kansen waren zeker voor Rijsoord, maar Jort was in bloedvorm.
Het veldspel ging naar mijn mening redelijk gelijk op, met fasen waarin Rijsoord beter was en perioden waarin AFC de boventoon voerde.
Voor het publiek was het mooi. Twee ploegen die er alles aan deden en voor spektakel zorgden, alleen zonder doelpunten dit keer.

Met een puntje erbij hebben we volgens Dirk weer een extra steen gelegd op de straat die we Hoofdklasse noemen.  En gelijk heeft hij.

Komende zaterdag ’s Gravezande op bezoek aan De Boelelaan. Nog zonder punten, maar hun wedstrijd zaterdag werd afgelast. Die hebben er vast zin in.
Om 14.45 start de voorstelling!

W.W.