Zaterdag 1: Awards en afscheid

Op 9 juni sloot AFC Zaterdag 1 het seizoen ontspannen af, na een mooi en lang seizoen. Onder het genot van een drankje en een heerlijke bbq bij AFC Vriendelijk bedrijf Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel werd er in vogelvlucht terug gekeken op het afgelopen seizoen.

Met een spectaculair begin met de 3-2 (laatste half uur met 10 man na rode kaart Van Ingen), overwinning op Roda'46 en de 3-4 overwinning op DTS Ede …(na een 3-2 achterstand met 10 tegen 9) in de laatste 5 minuten, de 11 overwinningen op rij, met als hoogte punt de 2-0 thuis overwinning op Zuidvogels en het eerbetoon aan Ronny Susan. De 2e Herbstmeister titel op rij.
Wederom verloren van Aalsmeer, de wereldgoal van Michael Malmberg in de kruising tegen Geinoord en ons kampioensdoelpunt van Thijs de Graaff en het waanzinnige 'shirt uit en zwaaien' feest na het behalen van de 2e titel op rij.

v.l.n.r.: Daryl Gerritsen, Mathijs Miserus, Mels Otsen, Pepijn Veerman, Michael Malmberg, Lucas Hofstra, Mauritsio Helstone en Peter Post

Daarna werd stil gestaan bij de spelers die ons gaan verlaten; Mels Otsen (toekomst nog NB), Mathijs Miserus (Pancratius), Peter Post (Amstelveen), Lucas Hofstra (AMVJ), en helaas allen afwezig: David van Paridon (Wartburgia), Kay Bottse (AFC Zat 2), Ricky 'suuuu' Kumar (hoofdtrainer van AMVJ) en Joost de Wit (was onze assistent-scheidsrechter) die wij allen hartelijk danken voor hun fantastische inzet bij de Zaterdag 1 en die wij allemaal succes wensen bij hun nieuwe avontuur, de AFC-deur zal altijd voor jullie open blijven staan.
Nog een speciaal dankwoord gericht aan
Maxime Singels, voor het invallen tijdens trainingen en mee op wedstrijddagen als reserve keeper bij afwezigheid van Jort of Maksim en aan keeper Kerwin Hartman die zelfs het laatste half uur tegen Roda heeft gespeeld en de gehele uitwedstrijd bij DTS Ede op zijn naam heeft: dank voor jullie inzet en bijdrage.
De teamprijzen werden dit jaar gewonnen door – Toep Award: Pepijn Veerman; Doelpunt van het Jaar: Michael Malmberg (2-1 tegen Geinoord); 90 minutes Award: Mauritsio Helstone (speler met de meeste minuten, Mauritsio heeft 25 van de 26 wedstrijden in zijn geheel gespeeld); Gouden Schoen: Mauritsio Helstone (15 goals + 9 assists) en Speler van het Jaar: Daryl Gerritsen (gekozen door de selectie).
Komende zondag (11 juni) kunt u de nieuwe ploeg alweer in actie zien tijdens het Kampioenschap van Amsterdam op de velden bij WV-HEDW, met om 11.00 uur de aftrap tegen Kadoelen op veld 1. Namens de gehele selectie en technische staf wensen wij u een mooie zomer toe en hopelijk tot volgend seizoen bij ons avontuur in de Hoofdklasse.