Zat. 1 draait in top mee en inkoppertjes

Zaterdag 1 – Inkoppertjes

Inkoppertjes horen bij het voetbal, maar soms zijn ze te makkelijk en laten we het er maar bij.
Na de briljante hashtag werd Famke Louise ineens Famke Loezoe en leek de hashtag bij haar volgers weer akelig veel op hasjtag. Kortom, was een leuke avond, veel gelachen om alle grappen en nu weer over tot de orde van de dag.

De zaterdag in dit geval.
Forum Sport kwam langs in Amsterdam om hun overwinning van vorige week een succesvol vervolg te geven. Nu had ook AFC zaterdag 1 tegen alle voorbereidingswetten in gewonnen vorige week, dus na een weekje spelen stond er al een echte topper op de agenda.
Vanaf de bank kun je wel eens anders tegen een wedstrijd aankijken en dan is het lezen van het verslag van de tegenstander weer leerzaam.

Zo leerden we dat ze ons nieuwe sportpark wel mooi vonden worden, maar nu nog een beetje ongezellig. En gelijk hebben ze. We zijn er bijna, maar moeten onze tegenstanders nog een paar maandjes teleurstellen. We zijn nog niet open.

In de wedstrijd zagen ze bij Forum Sport een aantrekkelijk schouwspel waarbij AFC wel af en toe het combinatievoetbal van Forum Sport onderbrak met vervelende en onnodige overtredingen.
OK, ik pak mijn spiekbriefje er even bij.
Ik heb in eerste instantie super veel respect voor de schrijver uit Voorburg. Ik wil ook niemand afbranden, maar vraag me wel af wat er gaat gebeuren met de maatschappij. Ik vind dat AFC-ers wel gewoon hun ding moeten kunnen doen.

De zaterdag 1 speelde op het nieuwe hoofdveld met alle tribunes open, dat dan weer wel. Echt een knallende start kun je de eerste helft niet noemen, maar we zien wel dat het nieuwe team wat meer ingespeeld raakt. En ook scoort. Dino J. heeft het ritme daarvan al aardig te pakken en tekende na een half uur de 1-0 aan.
Toch gingen de ploegen met een gelijke ruststand de thee opzoeken. De boomlange spits van onze gasten deed wat hij ongetwijfeld vaker succesvol doet: de bal in het doel koppen.

Een paar wissels in de tweede helft, waaronder Tom v.d. B. die zijn optreden kon omlijsten met een prima doelpunt. Genoeg om de drie punten in Amsterdam te houden.
Echt briljant was het allemaal nog niet, maar het zit er wel aan te komen. Volgende week naar onze vrienden in Monnickendam. Altijd gezellig daar.

Voor de rest hopen we op een rustige week.  Maar of dat lukt?
Gordon ook al positief getest, prins Andrew wordt opa en zo’n opa lijkt me vrij gevaarlijk voor het nieuwe prinsesje, Trump wil Biden testen op drugs en we gaan allemaal aan het mondkapje ben ik bang. Te veel om te gaan volgen. Ik doe effe niet meer mee. Zou je een hashtag van moeten maken. 

Foto's van Tom Poederbach zijn te zien in ons AFC Fotoalbum of klik hier

Onderstaand verslag is overgenomen uit De Telegraaf Amsterdam Sport

AMSTERDAM. De doelstelling voor de zaterdagvoetballers van AFC dit seizoen is om zo lang mogelijk mee te doen in de top van de Eerste Klasse A.
Voorlopig is er geen vuiltje aan de lucht want ook de tweede wedstrijd tegen Forum Sport wisten de mannen van trainer Benno Nihom winnend af te sluiten: 2-1. De ploeg legde met name in de tweede helft de tegenstander uit Voorburg op de pijnbank.
Het zaterdagteam van ‘The Reds’ is flink verjongd. Benno Nihom heeft doorgeselecteerd en heeft verschillende jonge spelers uit de jeugdopleiding een kans gegeven. Eén daarvan is Dino Janssen die ook door trainer Ulrich Landvreugd van de zondagtak in de gaten wordt gehouden. De negentienjarige AFC’er, die razendsnel is op de flanken, zette de achterste linie van de club uit Voorburg, regelmatig voor schut.
Hoewel het team niet goed voetbalde, ging van Janssen de meeste dreiging uit. Hij was ook verantwoordelijk voor de openingstreffer. De buitenspeler kon er echter niet lang van genieten want twee minuten later stond het alweer gelijk dankzij Forum Sport-spits Luuk Goedbloed (1-1).
In het tweede bedrijf tapte de formatie van Nihom uit een geheel ander vaatje. Er werd meer druk uitgeoefend op de tegenstander en bij balbezit werd sneller de diepte gezocht. Tom van den Brink, die sterk inviel, scoorde na een prima aanval de tweede goal, achteraf het winnende doelpunt.
Benno Nihom: ,,Wij moeten het tempo in de wedstrijd bepalen, dan zijn wij op ons sterkst. Dat is na rust gebeurd. Een verdiende zege uiteindelijk.”

AFC za–Forum Sport 2-1 (1-1). 1-0 Janssen, 1-1 Goedbloed, 2-1 Van den Brink.

Foto's van Tom Poederbach zijn te zien in ons AFC Fotoalbum of klik hier