Woensdag AFC - KFC (2e ronde KNVB districtsbeker)

Wat zou het mooi zijn als wij onderstaand verslag van de wedstrijd AFC – KFC na woensdagavond kunnen schrijven !!!

"Het Stadion was praktisch uitverkocht, van heinde en verre waren de sportliefhebbers komen opdagen, verwachtte men weer een sensatie? Eén ding kan in ieder geval geconstateerd worden, dat er een NIEUW RECORD door en voor AFC gevestigd is, want nog nooit hadden ca. 45.000 menschen een AFC-wedstrijd bezocht.
De wedstrijd op zich verliep als volgt: De bordjes waren nu verhangen. Thans deelde AFC de lakens uit en toog direct en wat meer zegt, met succes ten aanval. Reeds na 5 minuten scoorde Sonnevelt met een keihard en laag schot via de paal, terwijl Chris Geluk tien minuten later de bal in het doel werkt. KFC komt dan wat opzetten, wordt gevaarlijker, maar het trio Bote Geisler, Claus en Pogge, speelt als nooit tevoren en is hechter dan de Atlanticwall. Vlak voor rust scoort Sonnevelt weer; rust 3-0. Na de rust voorlopig dezelfde verhouding in het veld. De AFC-ers zijn gevaarlijker en Dick Disselkoen maakt uit een penalty 4-0. In de laatste 10 minuten komt er wat spanning en begint het publiek zich te roeren als de Kooger voorhoede van haar aanwezigheid blijk geeft door snel twee goals te scoren. Het blijft echter bij 4-2 en AFC is KAMPIOEN"

Dit verslag is geschreven in het seizoen 1945-1946 toen AFC speelde in de 2e klasse. Toch promoveerde AFC niet naar de 1e klasse (toen hoogste klasse) omdat in beslissingswedstrijden tegen 't Gooi (Hilversum) en T.O.G.(Tot Ons Genoegen – Amsterdam) het onderspit gedolven werd. Beide verenigingen spelen nu in de 4e klasse. 
KFC komt tegenwoordig uit in de 3e klasse.

Dat waren dus nog eens tijden!!!

AFC – KFC begint om 20.00 uur.


Seizoen 1945-1946: kampioen 2e klasse A

Staand v.l.n.r. Ernst Geelhuijsen, Wim Pogge, Gerrit ter Horst, Dodo Bote Geisler, Gerrie Stallmann, Johnny Claus en Cor ter Horst.
Zittend v.l.n.r. Chris Geluk, Henk Sonnevelt, Dick Disselkoen, Karel ter Horst en Jaap Disselkoen.