WKE in hoger beroep; passieve houding van de KNVB is laakbaar

Onderstaand bericht is overgenomen van de website van WKE
Voorzitter Tjeerd Boonstra heeft dinsdagavond uitgebreid overleg gehad met advocaten. Aan dit overleg heeft hij een goed gevoel aan over gehouden. Het bestuur heeft dan ook besloten om in hoger beroep te gaan. En om het in de woorden van de voorzitter te zeggen:  “Als ik dacht dat het niet goed zou komen zou ik dat niet doen”.
Net zoals de voetbalwedstrijd van a.s. zondag door gaat, zo gaat ook het benefietconcert door. WKE geeft de moed niet op en zal er alles aan doen om WKE van de ondergang te redden en daarmee te zorgen dat de bindende factor (vv WKE) voor het gehele woonwagenkamp blijft bestaan.

——————————————————————————————————————————————

16 februari: WKE, de algeheel amateurkampioen van Nederland 2009, is vandaag door de rechter failliet verklaard.
Een geweldige, al veel langer bestaande belastingschuld ligt aan dit besluit van de rechter ten grondslag. Al aan het eind van vorig seizoen was sprake van een dreigend faillissement van WKE en werd de volledige inboedel geveild. Een groot aantal spelers vertrok naar elders. Een verzoek van WKE om in een lagere klasse te mogen spelen werd door de KNVB niet ingewilligd. WKE ging daarom ‘gewoon’ van start in de Topklasse en is nu middenin de competitie definitief failliet verklaard. Dit leidt tot een geheel andere competitiestand, waarin AFC ten opzichte van de oude stand enkele plaatsen is gezakt. AFC won dit seizoen als enige vereniging twee keer van WKE en is dus zwaar gedupeerd.
De passieve houding van de KNVB is laakbaar en heeft nu geleid tot competitievervalsing. Door het ‘willens en wetens’ toelaten van WKE tot de Topklasse dit seizoen heeft onze bond er niet voor gezorgd dat de competitie een eerlijk verloop kent. Een zeer te betreuren situatie.

 

Mogelijke gevolgen faillissement WKE

De KNVB heeft vanmiddag kennisgenomen van de uitspraak van de rechter over het faillissement van WKE. Vooralsnog is het faillissement niet onherroepelijk, WKE heeft namelijk nog de mogelijkheid tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep te gaan. De competitiewedstrijd van WKE tegen TEC in de Topklasse zondag van 21 februari gaat voorlopig dan ook gewoon door.

 In het geval van een onherroepelijk faillissement maakt WKE niet langer deel uit van de Topklasse zondag. De gespeelde wedstrijden van WKE worden dan als niet gespeeld beschouwd en de ranglijst wordt aangepast. Voor de spelers van WKE heeft een onherroepelijk faillissement als gevolg dat ze in beginsel dispensatie kunnen aanvragen om ergens anders te voetballen.

De KNVB betreurt de situatie bij WKE en benadrukt dat dit vooral erg triest is voor de club, supporters, spelers en vrijwilligers 

 

Onderstaand bericht is overgenomen van Topklasser.nl
Door het faillissement van WKE gaat de Topklasse Zondag alsnog op zijn kop. Dat leek een aantal weken geleden al te gebeuren, maar nu is het echt raak. Grote 'winnaar' hiervan is TEC. De formatie uit Tiel staat pardoes bovenaan in de Topklasse Zondag. Alle uitslagen tegen WKE komen namelijk te vervallen en zij verloren van de ploeg uit Emmen.
Koninklijke HFC en met name AFC zakken weg
.

Strijd om plaats zeven
De Amsterdammers wonnen namelijk zelfs twee keer van WKE en daardoor raakt de ploeg van Bart Logchies zes punten kwijt. In de strijd om de zevende plaats opent het verdwijnen van WKE deuren voor onder meer HSC'21. De Haaksbergse ploeg is nu nog maar drie puntn verwijderd van de zevende plaats. Deze wordt nu weer bezet door UNA, met één punt voorsprong op JVC Cuijk. Onderin halen Magreb'90, Sneek Wit Zwart en OJC Rosmalen voorzichtig opgelucht adem. Directe degradatie is namelijk nu geen onderwerp meer. De nummer laatst zal nu altijd nog een herkansing krijgen in de play-offs.

Nieuwe stand in Topklasse Zondag

1.

TEC

18

35

2.

Koninklijke HFC

18

33

3.

De Treffers

17

32

4.

FC Lienden

19

32

5.

AFC

18

30

6.

VVSB

18

30

7.

UNA

18

29

8.

JVC Cuijk

18

28

9.

HSC'21

18

26

10.

HBS

19

22

11.

Hercules

18

21

12.

EVV

17

19

13.

Magreb'90

18

16

14.

Sneek Wit Zwart

17

13

15.

OJC Rosmalen

19

13