WKE - AFC voorbeschouwing

AFC verdedigt koppositie in Emmen met veel vertrouwen

Zondag as. gaat de reis naar Emmen waar op Sportpark Grote Geert WKE de gastheer is.  Afgelopen seizoen was er op 5 mei een AFC-feestje op Grote Geert na de 0-3 winst. De punten waren toen heel hard nodig in de strijd tegen degradatie. WKE, dat via een goed resultaat toen nog uitzicht had op de periodetitel, werd met name in de tweede helft schaakmat gezet door o.a. de gebroeders Patrick. Joshua scoorde in de tweede helft 2 keer. Sjoerd Jens was hem in de eerste helft voorgegaan met de openingstreffer.  Zo wie zo hebben wij goede herinneringen aan Emmen.
In 2011 werd in het stadion van BVO Emmen   – het hoofdveld van WKE werd voorzien van kunstgras – met maar liefst 4-0 gewonnen van WKE door doelpunten van Ronnie van Es (2x), Sjoerd en Joost Heij.  Op Sportpark Goed Genoeg was de balans meer in evenwicht.
Begin 2012 werd met 4-0 gewonnen door scores van Joost, Ronnie en Sjoerd (2x) . Eind 2012 ging WKE er met de 3 punten vandoor. De doelpunten van Sjoerd en Magid waren niet genoeg, want de ploeg van toenmalig trainer Hendrik Oosting maakte er drie.  Al met al een positief saldo voor The Reds en dat biedt perspectief!

Dat zelfde  perspectief kunnen wij dit seizoen  ontlenen aan de ranglijst. AFC deelt  na 10 wedstrijden met 24 punten de koppositie met De Treffers, WKE staat op de laatste plaats met 5 punten. De algemeen amateurkampioen 2009 en 2 jaar lang subtopper in de Topklasse gaat het de laatste maanden sportief niet voor de wind. Tot nog toe werd slechts één keer gewonnen en wel met 3-1 van HSC’21, een op zich knappe prestatie.  Verder werd 2 keer gelijk gespeeld tegen Haaglandia (2-2) en Juliana ’31 (3-3). Daarmee was de koek voor het moment op en dat geeft natuurlijk de nodige ergernis bij  een ambitieuze en succesvolle vereniging als WKE. De nieuwe trainer Claus Boekweg, die Hendrik Oosting  opvolgde moest al snel vertrekken. Interim-trainer Joseph Oosting, die ook bij BVO Emmen onder contract staat, heeft de bakens nog niet kunnen verzetten. Maar wat niet is kan komen, daar weten wij ook alles van. In ieder geval kan Joseph Oosting beschikken over een brede selectie met opvallende namen als Yumé Ramos (afkomstig van Spakenburg), Robin Demeijer , Jan Hooiveld, Angelo Zimmerman, Anton Jongsma en Ali al Fredawi.  Vooral Ramos en al Fredawi  doen zich deze competitie in de spits gelden.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is hoe dan ook uitlijken geblazen aanstaande zondag voor onze jongens. Zo zwak als de ranglijst doet vermoeden is WKE beslist niet. Gelukkig beschikt trainer Willem Leushuis ook over een brede selectie en is onze defensie in grote vorm. Er wordt bijzonder weinig weggegeven en opbouwend valt er weinig te klagen. Het is vaak genieten geblazen. Ook in aanvallend opzicht doen wij goed mee met 22 treffers. Alleen De Treffers (wat wil je met zo’n naam) en HSC’21 zijn productiever. Verder is het aantal kaarten zeer beperkt. Met elkaar voldoende reden om onze wedstrijd in Emmen met vertrouwen tegemoet te zien.

Uiteraard rekenen onze jongens wel weer op de steun van de supporters. Op die manier kan de koppositie maximaal verdedigd worden. In dat licht bezien is de188 km lange rit een peulenschil! De wedstrijd begint om 14.00 uur.

MvdW