Willem Leushuis technisch directeur voetbalbond Koeweit

Willem Leushuis gaat werken voor de voetbalbond van Koeweit (KFA). Onze oud-trainer wordt in de oliestaat technisch directeur en coach van het Olympisch team.

Leushuis heeft een contract voor 1,5 jaar getekend en vertrekt dinsdag al naar het Midden-Oosten. Na aankomst gaat hij meteen met de Olympische ploeg op trainingskamp. ‘’We gaan tien dagen trainen in Riyad en daarna spelen we een toernooi in Bahrein. Het is erg leuk dat ik het coachen kan combineren met het werk als technisch directeur’’, aldus Willem Leushuis.

Leushuis wordt met name verantwoordelijk voor het beleid rondom de voetbalelftallen van Koeweit onder 19 en onder 17. Met de Olympische ploeg, waar hij per 1 januari trainer van is, hoopt hij zich de komende periode te plaatsen voor de Olympisch Spelen van Rio de Janeiro in 2016. ‘’Dat traject gaan we nu in’’, aldus Leushuis die een aantal jaren geleden ook al werkzaam was in Koeweit. Destijds als de coach van Kuwait Club.

Terugkomend op AFC zegt Willem Leushuis er alle vertrouwen in te hebben dat AFC het gaat redden en nog steeds sluit hij een periodetitel niet uit. Na de winterstop komen bijna alle spelers weer terug en ook eerste keeper Youssef Abdellaoui.
Hij is er trots op dat hij met AFC het kampioenschap van de Topklasse zondag bereikt heeft en looft de prettige samenwerking die hij met velen van AFC heeft gehad.

 

Bron: RTV N-H en Hennie van de Weerd