Wie naar de 2e Divisie? Bob Duis' voorspelling komt uit

Welke Zondag Topklassers promoveren naar de Tweede Divisie? Bob Duis wist het al in augustus.

Nu ook de zevende promovendus van de Zondag Topklasse bekend is na de door UNA gewonnen beslissingswedstrijd tegen HSC’21 kunnen we vaststellen wie er van de in augustus, na de laatste oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, ge-enquêteerde clubgenoten beschikt over de meest voorspellende gave.
Aan elftalleider Bob Duis, bestuurslid Bobby Gehring, trainer Bart Logchies, bestuurslid Benno Honsdrecht , bestuurslid Ronald Koster, speler Jermano Huwae, speler Guido Moelee, speler Daan Sutorius, bestuurslid Milko Vinke, voorzitter Ad Westerhof en oud-voorzitter Machiel van der Woude werd de vraag voorgelegd welke zeven clubs uit de Zondag Topklasse  er aan het eind van het seizoen zouden promoveren naar de Tweede Divisie en wat de klassering van deze verenigingen uiteindelijk zou zijn.
Hieronder het overzicht van de elf  prognoses.

  BD BG BL BH RK GH GM DS MV AW MvdW
1 AFC UNA Treff UNA Treff Treff Treff AFC Treff Lien Lien
2 Treff KHFC VVSB AFC UNA UNA AFC Treff UNA KHFC UNA
3 VVSB AFC UNA VVSB Lien AFC Lien UNA Lien Treff Magr
4 UNA EVV Lien Lien EVV Lien KHFC EVV VVSB AFC AFC
5 KHFC VVSB AFC Treff AFC VVS UNA VVSB AFC EVV Treff
6 TEC Treff KHFC JVC C KHFC KHFC EVV KHFC KHFC UNA EVV
7 Lien Sneek Magr EVV Magr JVC C VVSB Liend Cuijk Magr KHFC

Om ook een beeld te krijgen van de gemiddelde voetbalkennis bij AFC (!) wordt hieronder een gecombineerde lijst weergegeven, waartoe de 11 prognoses bij elkaar zijn opgeteld. (De nummers 1 t/m 7 van de individuele prognoses krijgen omgekeerd 7 t/m 1 punten). Achter de naam van de vereniging wordt  plaats in de eindrangschikking vermeld.  

Nr Vereniging P   Nr Vereniging P
1 De Treffers (4) 60   9 JVC Cuijk (9) 4
2 UNA (7) 57   10 TEC (2) 2
3 AFC (6) 53   11 SZW Boso Sneek (15) 1
4 FC Lienden (1) 43   12 HBS (12) 0
5 Kon. HFC (3) 30     Hercules (10) 0
6 VVSB (5) 30     HSC’21 (8) 0
7 EVV (11) 20     OJC Rosmalen (14) 0
8 Magreb’90 (13) 8     WKE (-) 0

Wat kunnen wij uit het bovenstaande concluderen?
Vooraleerst  dat het met de voetbalkennis wel goed zit bij AFC. Zes van de zeven promovendi werden ‘over all’ goed voorspeld. Alleen EVV werd door het collectief  te hoog en TEC (veel) te laag ingeschat.
Kijkend naar de individuele scores valt op dat de groep ge-enquêteerden louter en alleen kenners bevat. Vijf clubgenoten voorspelden 5 vijf verenigingen goed, vijf voorspelden maar liefst zes clubs goed. Er was echter maar een AFC’er die alle zeven promoverende verenigingen goed voorspelde en dat was elftalleider Bob Duis. De beste onder de besten. Chapeau!
Voor de goede orde nog dit. Voorzitter Ad Westerhof en oud-voorzitter Machiel van der Woude voorspelden als enigen dat FC Lienden kampioen zou worden. Dat heeft uiteraard (ook) met bestuurlijke ervaring te maken(!), want het kampioenschap werd niet alleen beslist door de prestaties op het groene (kunst)gras maar ook door het gebrekkige optreden van de KNVB inzake het faillissement van WKE en het rammelende regelement inzake het tussentijds aantrekken van spelers. Zo zou het uiteraard niet moeten, maar het is wel de voetbalrealiteit anno 2016. Op naar betere tijden!

MvdW