Wiafe vergroot de zorgen voor De Treffers

GROESBEEK – Frank Wiafe heeft FC Lienden aan de eerste competitiezege van het seizoen geholpen. De flankspeler maakte zondagmiddag in Groesbeek het enige doelpunt van de wedstrijd tegen een zeer matig De Treffers. Hij maakte een kwartier voor tijd met een schuiver de 0-1.

De zorgen voor De Treffers zijn groot nu de traditieclub al voor de derde keer in vier duels heeft verloren. De formatie van trainer Anton Janssen sprak voor het seizoen nog uit om mee te willen doen voor de bovenste plekken, maar staat nu al op ruime achterstand van de topteams. FC Lienden heeft echter maar een punt meer: vier om drie.

FC Lienden opende sterk op sportpark Zuid. De regerend kampioen van de topklasse miste echter de finesse in de afronding. Dat had ook te maken met Niels Kornelis. De doelman van De Treffers hield zijn ploeg in het eerste kwartier op de been. Hij reageerde attent op schoten van Gilly Grot, Fathi Ben-Ahmed en Mark Fennebeumer. Een kopbal van Grot ging over.

De Treffers zette daar voor rust bar weinig tegenover. Een snelle counter via Bas Hendriks, Rick Verbeek en Robert Mutzers smoorde in het strafschopgebied van Lienden, terwijl Wesley Meeuwsen doelman Jan Schimmel bijna de bal ontfutselde.

Tweede helft In de tweede helft creëerde De Treffers geen enkele kans, op een schot van Robin Janssen na. Naast het doelpunt van Wiafe haalde Bram Eltink een inzet van Mohammed Aijach van de lijn waardoor het bij 0-1 bleef.

Bron: De Gelderlander