Werkzaamheden aan de kruising De Boelelaan - Van der Boechorststraat.

Van de ´Omgevingscoördinator Zuidas´ hebben wij het volgende bericht ontvangen:

Werkzaamheden aan kruising bij VU/VUmc hebben gevolgen voor bereikbaarheid Zuidas

De werkzaamheden in het kort:
Door de ontwikkelingen van Zuidas wordt het rioolstelsel aangepast. Onder de kruising worden vier grote leidingen vervangen. Met deze werkzaamheden nemen we direct een flinke hoeveelheid mantelbuizen mee voor elektra en telecom. Verder worden de aanwezige hoofddrinkwaterleidingen vervangen door stalen leidingen. Aansluitend wordt de kruising aan de zijde van de Van der Boechorststraat aangepast voor een betere verkeersdoorstroming. We werken bewust in de zomerperiode. Er is dan minder verkeer vanwege de vakantieperiode. Voor meer achtergrondinformatie over de aard van de werkzaamheden kunt u kijken op de website: www.zuidas.nl

Autoverkeer
*    Voor de werkzaamheden wordt de kruising de De Boelelaan – Van der Boechorststraat vanaf vrijdag 1 juli 2016 06.00 uur tot en met zondag 28 augustus 2016 volledig afgesloten voor het autoverkeer. Autoverkeer moet in deze periode rekening houden met een langere reistijd vanwege de omleidingsroutes. Naar verwachting gaat de kruising vanaf maandagochtend 29 augustus weer open voor al het verkeer. Wij adviseren het autoverkeer in de avondspits Zuidas te verlaten via de S109.
*    Het VUmc ziekenhuis en parkeergarages blijven bereikbaar.

Fiets- en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pad langs de werkzaamheden.

Openbaar Vervoer
*    In de periode van maandag 1 tot en met dinsdag 9 augustus rijdt de trein een aantal dagen beperkt. Dit staat los van deze werkzaamheden, maar heeft invloed op de alternatieven om van- en naar Zuidas te komen. Er worden pendelbussen ingezet. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.
*    Tram 16 blijft grotendeels rijden. Alleen in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli en in de week van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 14 augustus rijdt tram 16 niet. Er kan dan worden overgestapt op bussen bij het Stadionplein. Kijk voor actuele reisinformatie op www.gvb.nl.
*    De bussen worden omgeleid over de Van Nijenrodeweg – Buitenveldertselaan en de Stadionweg – Parnassusweg – Strawinskylaan.