Welke Zondag Topklassers promoveren naar de Tweede Divisie?

Welke Zondag Topklassers promoveren dit seizoen naar de Tweede Divisie?  

Aan de vooravond van een belangrijk nieuw seizoen hebben elftalleider Bob Duis, bestuurslid Bobby Gehring, trainer Bart Logchies, bestuurslid Benno Honsdrecht, Bestuurslid Ronald Koster, speler Jermano Huwae, speler Guido Moelee, speler Daan Sutorius, bestuurslid Milko Vinke, voorzitter Ad Westerhof en erelid Machiel van der Woude zich na de laatste oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys desgevraagd gewaagd aan een prognose. Welke zeven verenigingen van de Zondag Topklasse, zo luidde de vraag van ondergetekende,  promoveren aan het eind van het seizoen 2015-2016 naar de nieuwe tweede divisie? Hieronder het resultaat.


Als we wat nader naar de prognoses kijken dan valt natuurlijk op dat AFC elf keer genoemd wordt. Er is duidelijk veel optimisme, maar de wens is hier natuurlijk ook de vader van de gedachte. Dezelfde enquête in Cuijk zou ongetwijfeld ook elf keer JVC Cuijk opleveren. In deze enquête wordt de tegenstander van AFC in de eerste competitieronde maar drie keer genoemd. Opvallend! De Treffers en UNA sieren ook elf maal de lijstjes. De kampioen van vorig seizoen FC Lienden en Kon. HFC tien keer. Vooral de score van onze Haarlemse vrienden valt op. Kennelijk heeft Kon. HFC vorig seizoen veel indruk gemaakt. WKE, OJC Rosmalen, HSC’21, Hercules en HBS worden niet één keer genoemd.  De nieuwkomers TEC en SWZ Boso Sneek één keer.

Wie wordt kampioen? De Treffers is volgens deze enquête met stip favoriet. De mannen uit het voetbalgekke Groesbeek worden vijf keer als zodanig genoemd. UNA, FC Lienden én AFC twee keer.

Hoe ziet tot slot de gecombineerde lijst eruit? Wie promoveren er als de prognoses van boven genoemde AFC’s worden opgeteld? Als we heel simpel de nrs 1 t/m 7 omgekeerd 7 t/m 1 punten geven dan ziet de ranglijst er voor het seizoen 2015-2016 er als volgt uit.

Dit wél met de aantekening dat de werkelijkheid anders zal zijn. Want voorspellen is moeilijk, vooral als het de toekomst betreft. Dus we moeten niet gek opkijken als JVC Cuijk kampioen wordt met Magreb´90 als runner-up. 

MvdW