Wat vertellen deze dames ons?

Het AFC 1 “schaduwteam”.
Naar aanleiding van de enkele weken geleden op de AFC-website en –Facebook pagina verschenen en veel bezochte foto van het “Schaduwteam” van AFC 1, leek het ondergetekenden een leuk idee om “de vrouw achter” nader aan AFC voor te stellen. En daartoe stelden wij hen een aantal vragen. Het is duidelijk, ook de partners van de spelers van AFC’s A-selectie “staan hun mannetje”.


Foto eerste rij v.l.n.r.:
1. Sannah Harman (24) – vriendin Pepijn Kluin
Ik ben freelancer in art direction en grafisch design. Ik woon samen met mijn vriend Pepijn in Amsterdam Oost, om de hoek bij Artis. We hebben een heel mooi uitzicht en een kat (die we overigens niet zo goed hebben opgevoed). Daarnaast heb ik al vier jaar een abonnement op Artis en kom ik daar wekelijks. Ik ben fan van de natuur en ben daarom vaak buiten en het liefst buiten de stad.  Pepijn en ik houden allebei van vissen en dat is dan ook iets wat we ieder weekend doen. Mijn lievelingseten is boerenkaas. Wat veel mensen niet van mij verwachten is dat ik heel erg van Nederlandse muziek en karaoke houd (Denk aan Andre Hazes, Peter Beense, Grad Damen en Marco Borsato). Pepijn en ik hebben elkaar leren kennen vlak voor mijn 17e verjaardag. Ik heb hem een paar dagen later op mijn verjaardag cadeau gekregen van een vriendin en sindsdien durft hij niet meer bij me weg te gaan. Door zijn voetbalcarrière zijn wij veel verhuisd en hebben we op veel plekken in Nederland gewoond. We hebben veel gezien en meegemaakt en dat had ik zeker niet willen missen. Ik vind het erg leuk dat Pepijn nu bij AFC voetbalt omdat ik het vooral super gezellig vind na de thuiswedstrijden op zondag. AFC heeft mij de kans gegeven om mijn karaoke kwaliteiten te laten zien aan de mensen. Ik word iedere zondag beter. Bedankt AFC!

2. Myrthe Eggink (29) – vrouw van Mark van den Bogaard
Samen met Mark en ons zoontje Pepe (6 maanden) wonen wij in Oud-West (yes, een Rotterdammer in Amsterdam). Hoewel het leven met de kleine behoorlijk op zijn kop staat hebben wij nog genoeg tijd voor leuke dingen, werk en vrienden. Na mijn studie psychologie aan de UvA heb ik een aantal jaar gewerkt als klinisch ontwikkelingspsycholoog. Daarnaast heb ik samen met een vriendin een winkel geopend op de Zeedijk en ben ik bezig met een tweede onderneming (gerelateerd aan de psychologie). Met Mark zijn voetbal heb ik een (haat) liefde verhouding. Dankzij de voetbal hebben wij fantastische dingen meegemaakt (Sevilla, Murcia, Feyenoord en nu AFC), maar anderzijds vraagt het veel tijd en aanpassing. Bovenal vind ik sporten fantastisch dus kan ik niet anders dan het te stimuleren. Een inkoppertje, maar wij hebben elkaar dan ook tijdens het sporten ontmoet; op de tennisbaan!

Foto middelste rij v.l.n.r.:
3. Jorinde Wesseling (26) – vriendin van Laszlo Sandor
Voor mijn Studie heb ik een Bachelor Psychobiologie en master Klinische Neuropsychologie behaald. Ik werk als neuropsycholoog op een revalidatie afdeling van een ziekenhuis en in een verpleeghuis. Daarnaast werk ik als psycholoog en voer ik in samenwerking met de psychiater alcohol- en drugskeuringen uit, in het kader van rijgeschiktheid. Tot slot geef ik ook bijles in wiskunde, scheikunde, biologie en natuurkunde. 
Ik heb Laci (spreek je uit als "Latsie", dit is zijn nickname, in Hongarije noemen zijn vrienden en familie hem zo, Laszlo is zijn officiële naam) in de zomer van 2014 in Budapest ontmoet. Wij konden ondanks het taalverschil goed met elkaar praten en we voelden ons meteen goed en op ons gemak bij elkaar. Hij heeft mij mooie plekken in Budapest laten zien en omdat het zo goed klikte, ben ik een week langer gebleven om met hem samen te kunnen zijn. Vervolgens hebben wij een jaar lang heen en weer gereisd. Wij hebben elkaar dus veel moeten missen, maar gelukkig is hij afgelopen zomer naar Nederland verhuisd en wonen wij nu samen in Amsterdam. 
Toen Laci naar Amsterdam verhuisde, moesten wij natuurlijk ook een voetbalclub vinden. Ik heb via via kunnen regelen dat Laci mee kon trainen bij AFC, waar we erg blij mee waren. Ik ging met hem mee naar de club en heb toen Bart, Béla en Roy ontmoet. Gelukkig waren zij tevreden over Laci's prestaties en mocht hij blijven. Ik ben erg blij dat Laci AFC gevonden heeft. Niet alleen omdat AFC op een hoog niveau voetbalt, maar ook omdat Laci zich hier meteen thuis voelde. Iedereen is vriendelijk tegen hem en geeft hem het gevoel dat hij welkom is. Hierdoor kan hij goed in de Nederlandse samenleving integreren. Voetbal is erg belangrijk voor Laci en ik weet zeker dat hij zonder AFC niet zo gelukkig zou zijn in Nederland als hij nu is. Daarnaast vind ik het leuk dat AFC ook de dames hierbij betrekt. Ik vond de fotoshoot gezellig en het was leuk om alle meiden te leren kennen. Dat maakt het ook leuker om de volgende keer wat langer te blijven hangen in het clubhuis!

4. Jody Galata-Weener (31) – vrouw van Geoffry Galata
Ik heb Binnenhuisarchitectuur gestudeerd. Geoff en ik hebben 2 dochters, Gioia en Loïs. Wij kennen elkaar via Geoff zijn zus. Ik zat met haar op een musical opleiding en Geoff kwam kijken bij een voorstelling. Geoff heeft bij veel clubs gespeeld en vaak ook ver weg. Ik ben heel blij dat hij nu in de buurt speelt en dat wij gezellig bij elke thuiswedstrijd van AFC aanwezig kunnen zijn.

5. Annegeert van Elk (29) – vriendin van Magid Jansen
Ik heb Rechten gestudeerd en ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, Master Strafrecht en Criminologie LL.M. Ik werk in de sales bij The Cold Pressed Juicery en doe womens design voor PRJCT AMS (het eigen label van Magid). Kinderen hebben wij nog even niet. Hoe ik mijn vent heb leren kennen? Daar zijn de meningen verdeeld over. Wat ik leuk vind aan Magid’s voetbalhobby is dat ik zelf al mijn hele leven met sport bezig ben en ik vind het heerlijk om naar mooi voetbal te kijken. Inmiddels ben ik vaste supporter bij AFC. Kan deze hobby alleen maar aanmoedigen. Welke vrouw wil nou geen topfitte man?!

6. Patty Lubeck (25) – vriendin van Edip Biberoglu
Ik heb Pedagogische wetenschappen gestudeerd en ben afgestudeerd Orthopedagoog. Momenteel werk ik bij het Samenwerkingsverband van Amsterdam-Diemen, een instelling waarbij alle middelbare scholen van Amsterdam en Diemen zijn aangesloten en die wordt ingeschakeld als er sprake is van thuiszitters, als er problemen zijn met leerlingen op school of elk ander advies ten behoeve van 'passend onderwijs'. 
Ik heb Edip leren kennen via gezamenlijke vrienden. Edip is bevriend met het broertje van mijn beste vriendin. Wij zaten al 4 jaar met elkaar op een verjaardag, voor we zijn gaan daten. Wat ik leuk vind aan de voetbalhobby is dat ik zie hoe gepassioneerd Edip er mee omgaat! Iets minder leuk is dat zo ongeveer elke wedstrijd op tv bekeken moet worden, haha.. 

7. Lisanne Roukens (??) – vriendin van Koen Bosma
Ik ben sinds dit jaar supporter van AFC. Op dit moment werk ik bij Enjoy Learning in Amstelveen. Hier geef ik met veel plezier les aan kinderen. Ik heb het afgelopen jaar samen met Koen in het buitenland gewoond, waarbij wij ons enthousiasme voor avontuur en voetbal hebben kunnen combineren. AFC is een gezellige club en elke 2 weken kom ik trouw de heren aanmoedigen op hun weg naar de 2e divisie. Ik leef vaak echt mee in de wedstrijden, dus mocht er hysterisch gegil te horen zijn op zondag, bij voorbaat mijn excuses…

Foto achterste rij v.l.n.r.:
8. Marcella Melchiori (..) – vriendin van Tim Wulffraat
Ik ben 22 jaar en heb mijn studie evenement-management afgerond toen ik 20 was. Sindsdien ben ik gaan werken als bijbaan bij AFC en daarnaast sta ik regelmatig in de nieuwe winkel van mijn moeder, Double Dutch Amsterdam. Door AFC wist ik wie Tim was, maar wij hebben elkaar pas echt leren kennen bij het uitgaan. Ik zie niets negatiefs in het feit dat Tim graag voetbalt.

9. Nathalie de Vries (28) – vriendin van Pieter Koopman
Ik werk met kinderen met een geestelijke en of lichamelijke beperking. Dit werk doe ik al 8 jaar met veel plezier in het Noord-Hollandse Lutjebroek. Pieter heb ik 7 jaar terug op een feestje leren kennen en wij wonen inmiddels 4 jaar samen. Aan zijn voetbalhobby moest ik in het begin wel een beetje wennen, de voetbal gaat voor alles! Inmiddels snap ik dat het zijn grootste passie is en ben ik ook van het spelletje gaan houden. Daarom probeer ik ook elke thuiswedstrijd te komen kijken!  Sinds dit seizoen komen wij bij AFC en dat is wel even wennen. Geen 10 minuten meer rijden naar de club maar een klein uurtje! Gelukkig werd ook ik met open armen ontvangen bij AFC en doen ze echt hun best om het de spelersvrouwen naar de zin te maken. Ik vind het een gezellige club.

10. Annemiek Zwetsloot (34) – vriendin van Youssef el Abdallaoui
Ik ben medicatieconsultant in de zorg-ICT. Ik heb Youssef een paar jaar geleden leren kennen in de Bubbels op het Leidseplein. Inmiddels wonen we al weer bijna 3 jaar samen. Dankzij het voetballen is Youssef naar Nederland gekomen, dus ben ik heel blij dat hij voor het voetbal heeft gekozen, anders had ik hem nooit leren kennen! Door het voetballen in combinatie met een fulltime job is de week wel behoorlijk vol gepland. En ik vind ook dat een voetbalseizoen lang duurt, zeker toen AFC kampioen werd en als beloning nog een paar wedstrijden moest spelen…(lees: uitstel vakantie) en in juli de voorbereiding al weer start als we nog midden in het festivalseizoen (Loveland, Lowlands etc.) zitten. Gelukkig blijft Youssef wel lekker fit door al die actie op het veld en krijgt hij waardering voor wie hij is en wat hij laat zien op en om het veld!

11. Jolisca Bakker (25) – vrouw van Tom van den Brink

Ik ben Jolisca, 25 jaar oud en woonachtig in Amsterdam, uiteraard samen met Tom šŸ˜‰ . Ik heb HBO Commercieel Management gestudeerd in Den Haag. Ik werk nu zo'n 6 jaar in ons familiebedrijf Rotie B.V. Sinds kort in de rol van Fleetmanager, waar ik verantwoordelijk ben voor de aansturing van alle chauffeurs en daarnaast het beheer van het wagenpark en de werkplaats.  Tom heb ik zo'n 2 jaar geleden leren kennen in Palladium. Nu 2 jaar verder is het nog steeds een goede match en is hij ook een stukje dichterbij huis komen spelen. Dit bevalt ons beide heel goed, de sfeer en de spelersvrouwen zijn dit jaar leuker dan gewent. We hopen nog vele jaren een gezellige bijdrage te leveren aan de club AFC.

12. Roos Nudde (??) – vriendin van Jasper de Haer
Ik ben Roos, zuster Roos zoals mijn lieve vriend Jasper mij altijd noemt en ik ben IC-verpleegkundige in het AMC. Jasper en ik kennen elkaar vanuit het nachtleven in Amsterdam; een brutale opmerking en het knappe koppie van Jasper trokken mijn aandacht en zorgde ervoor dat het ijs tussen ons brak die avond en sindsdien hebben we het heel fijn samen! Ik vind het leuk om een klein beetje mee te doen aan de hobby van Jasper door af en toe (wanneer ik kan) een wedstrijd te zien en daarna met een hoop gezellige mensen in het clubhuis van AFC de derde helft te doen. Het spelers-vrouwen-uitje heeft hieraan zeker bijgedragen en was een succes. De sfeer en gezelligheid onderling is sindsdien nóg beter, ontzettend leuk om zoveel leuke, spontane en vooral mooie vrouwen te ontmoeten!

13. Jessie Helmond (24) – vriendin Daan Sutorius
Ik woon in Amsterdam in de Jordaan. Ik heb een Bachelor communicatiewetenschap afgerond aan de VU en een master Business Administration aan de UvA. Daarna heb ik 5 maanden in Milaan gewoond waar ik op Bocconi business vakken heb gevolgd gericht op de mode industrie. Op dit moment werk ik in een kleding boutique in de Utrechtsestraat, “We Are Labels” en ik ben op zoek naar een uitdagende baan. Daan en ik zaten bij elkaar op de middelbare school, maar de vonk sloeg pas over toen hij met AFC in Club Air was, een teamuitje. Dat is al weer 5 jaar geleden en sindsdien zijn wij super verliefd!! Ik vind Daan zijn voetbalcarrière heel erg leuk! Hij wordt er blij van, het is echt zijn passie. Ik heb bewondering voor zijn eigenzinnigheid en vind het mooi om te zien dat hij het nu zo goed doet en zelfs "architect" wordt genoemd!

14. Kalai Inez (26) – vriendin van Mallqui Cabezas
Vanaf 2013 hebben mijn zus en ik een studio geopend in Amsterdam. Ik ben fulltime visagiste en ik geef workshops in basis en masterclass  Make up. Mallqui en ik zagen elkaar voor het eerst op een leuk feestje, ik heb hem toen via een vriend ontmoet. Het duurde nog even voordat we gingen daten, maar het was wel gelijk liefde op het eerste gezicht!  We hebben nog geen kinderen en willen eerst nog veel van elkaar genieten. Los van het feit dat voetbal een prachtige teamsport is, vind ik het ook zo leuk dat Mallqui er zo van kan genieten. Hij is super gedreven, vurig en gepassioneerd en dat is fantastisch om terug te zien, zowel bij zijn dagelijkse instelling als ook op het veld.

Op de foto ontbreken helaas Marieke Haagh (Pepijn Veerman), Eunetta van Heiningen (Jonathan Richard) en Tamara van Meeteren (Marien Willemsen)

Bob Duis / Bobby Gehring