Wat een thriller…en dan AFC Vrouwen 1 Kampioen!

Zondag 21 mei 2023 was D Day voor de Vrouwen 1 van AFC. Het kampioenschap hing af van de laatste wedstrijd. Deze vond plaats om 14:00 uur tegen KFC dames 1. De opdracht was duidelijk: winnen en met behoorlijk wat doelpunten. Het aantal punten is gelijk, AFC staat aan kop met een doelsaldo  van 3 meer. De concurrent vv Bergen speelde haar eigen wedstrijd op hetzelfde moment als AFC.

Om 12:30 was de volledige selectie aanwezig op het sportcomplex van KFC, de spanning is te voelen en de dames gaan zich voorbereiden voor de wedstrijd. Na de nodige intape sessies door de teamverzorger (Rob), het inleidend praatje van de coaches (Gianni en David) en de onthulling van de opstelling start de warming up. Dit seizoen heeft het team behoorlijk te kampen gehad met blessures hierdoor spelen een aantal dames niet.

De wedstrijd startte precies om 14:00 uur met veel supporters van AFC. Meteen was duidelijk dat KFC het AFC niet cadeau zou geven, de druk is er meteen en een eerste schot voor KFC ook. De dames worstelen zich door de eerste helft en uiteindelijk valt de 0-1 een prachtig doelpunt. De 0-2 valt daarna snel maar wordt onterecht afgekeurd op buitenspel. De dames laten zich niet kennen en scoren vlak voor rust opnieuw de 0-2. In de rust wordt duidelijk dat Bergen doet wat het moet en dat is scoren, de tussenstand daar is 5-1 voor Bergen.

Met de wetenschap dat er in Bergen hard wordt gevochten, komen de dames met volle focus terug. De vrouwen spelen het spel scherper en het wordt duidelijk dat ze in een goede conditie zijn, ze domineren het spel. Bij de spelers, staf en supporters stijgt de spanning naarmate de tijd weg tikt. Op het veld vallen er steeds meer doelpunten door AFC. De combinaties zijn mooi en de kansen worden benut, tot de laatste minuut was het adem inhouden en geloven in het kunnen van dit team. Eindelijk het eindsignaal, ondertussen was de stand van Bergen al duidelijk. Bergen won met 8-1.. Zij waren net even iets eerder klaar en AFC Vrouwen 1 is door de uitslag 0-6 kampioen en promoveert naar de 1e klasse.

Bergen en AFC eindigden de competitie gelijk met 41 punten, maar het doelsaldo was met 2 net iets beter in het voordeel van AFC.

Dat moest natuurlijk gevierd worden, de tegenpartij vormde een prachtige erehaag en bloemen en bubbels werden uitgedeeld.

Klik hier voor de eindstand