Was het de laatste kienavond?

Dit jaar was het thema the 80’s…verzonnen door de “jonkies” die notabene die tijd niet eens (bewust) hebben meegemaakt. Opa Jeroen wilde liever iets anders maar z’n grote vriend Alain heeft hem weten te overtuigen dat het best eens heel leuk zou kunnen worden.

En de “jonkies” kregen gelijk: Michael, Benjamin, Alain en die dekselse Tommy wat een top stel gasten is dat zeg. We waren er dit jaar heel snel uit: Tommy had heel snel de hilarische kostuums besteld, Michael de “foto shoot” bij Laurens Bianchi voor de geweldige posters en Alain regelde ehhh…. Nou ja in ieder geval stonden we een week na de “fotoshoot” al in de Chin Chin Club waar onder regie van wederom het creative bureau Headsprung van AFC'er Laurens Bianchi een ontzettend leuke film werd opgenomen.

Maar goed dit alles volledig ter zijde want dit was slechts 1 van de vele voorbereidingen voor het grote kienfeest dat afgelopen vrijdag werd georganiseerd in ons mooie, oude, clubhuis.
De laatste 2 weken voor de kienavond waren uw “kienmasters” heel druk met het benaderen van onze trouwe oude, maar ook verrassende nieuwe sponsors die ieder jaar weer belangeloos prijzen beschikbaar hebben gesteld. Waarvoor nogmaals onze hartelijke dank mede namens de gehele club.

En op de DE vrijdag was het dan zover om 11 uur hadden we met Joop afgesproken om de lange dag te beginnen. Benjamin en Michael reden eerst nog “even” naar Almere om nog een paar kado’tjes op te halen. Alle Kien members waren op tijd. Tommie had zelfs zn vriendin Lauretta meegenomen die de kadotafel en het clubhuis met de, ruim voorradige, planten en kerstbomen supermooi heeft ingericht. Wat een topvrouw zeg! De mannen hebben de zaal verder supermooi aangekleed en er echt een jaren 80 sfeer van gemaakt. Joop had een mega grote discobal opgehangen in het midden van de zaal voor de speciale lichteffecten als finishing touch… Langzaam veranderde het clubhuis in een soort jaren tachtig discotheek.

De tijd vorderde…. de laatste kaarten werden geschreven, de hoofdprijzen werden ingedeeld en de spanning begon langzaam op te lopen want zouden er wel genoeg kieners komen?
Joop stelde ons gerust komt allemaal goed jongens “maak je niet druk”…
En inderdaad langzaam liep de zaal vol met jonge en oudere clubleden wat een genot om te zien en te beleven dat dit oude concept nog steeds bij een ieder zo populair is. Daar krijgen wij als kienmasters ‘de kick’ van om ermee door te gaan om dit unieke feest te mogen organiseren.

Want een feest was het lieve mensen, degene die niet geweest zijn hebben echt wat gemist, de sfeer, de prijzen, de vraagtekens, de presentatoren, de Miss kien, de muziek, de elftallen, de bediening, de lach en het plezier op ieders gezicht. Kijk naar de foto’s en u begrijpt wat onze drijfveer is.

Dat is nou precies deze unieke Amsterdamsche Football Club zonder enige shirtsponsor maar met haar mooie tradities en fantastische leden van klein tot groot van grootvader op vader en van vader op zoon en iedereen blijft zo gewoon.

Dus ja het is de laatste keer dat we hebben gekiend…. in ons oude clubhuis dan….. maar in 2020 gaan we er weer voor en dan in ons super, mooie state of the art nieuwe clubhuis.

We willen hierbij echt iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet, hulp en assistentie.
Good old Tom Poederbach voor de prachtige foto’s, Joop, Danielle, Astrid en team voor de bediening, Khalid Boularouz voor z’n Nederlands elftal shirt, Sonny de Jong voor de sponsors, Laurens Bianchi voor film en posters maar bovenal onderstaande sponsors:
Bonnit Benelux bv, Headsprung Group, Gassan Diamonds bv, CST banden, Venster 33, BMW Amsterdam, Severin Nederland bv, Schuurman Alkmaar bv, Delonghi Nederland bv, Kappé  Schiphol bv, Oostenrijk busreizen, Maurice Koster, Oger Amsterdam, AFC, Sama Sebo, Lou Hekster agenturen, De Logie wijnen, Café in the City, Four Amsterdam, Hegeman B en O Amstelveen, Old Sailor, 4PM Entertainment, DLDK, Brasserie Van Dam, De Breigigant, Rich results, Voetbalshop, Het Paardje, Tante Roosje, Fam. Koekoek, M. N. Léons b.v., Warriors, Café La Bastille, Equi, Footgolf.nl , Mango Gelderlandplein, Gym Republic, New York Pizza, Martinez chocolade, Waterdrinker bv, Frango, Hans van Rossum, Chin Chin Club,  Amstelvelder Cheese bv, Frites van Zuyd, AZ Alkmaar en J. Kisch & zonen.

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2020

De Kiencommissie: Michael Parsser, Benjamin Pinto, Jeroen Brussee, Alain Leons en Tommy van Kampen.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier