VVSB haalt hard uit bij HBS

VVSB heeft in de uitwedstrijd bij HBS hard uitgehaald. De Noordwijkerhouters wonnen met 0-4 van de Hagenezen. Tomas Tavilla en Tommy Bekooij zorgde in de eerste helft voor de doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd zorgden Giovialli Serbony en Frans van Niel voor de 0-4 overwinning.

VVSB startte met dezelfde basiself als vorige week toen er met 2-1 werd gewonnen van de Koninklijke HFC. In die wedstrijd liet de zwervende spits Tomas Tavilla al zien wat zijn waarde op die positie was. In de wedstrijd tegen HBS liet hij dit opnieuw zien. Al na 4 minuten tikte hij de bal binnen na een goede actie van Tommy Bekooij. Een kwartier later was het opnieuw raak. De actie was identiek alleen waren de rollen omgedraaid. Tavilla gaf aan en Bekooij scoorde.

HBS was in de eerste helft geen schim van de ploeg die het kan zijn. Trainer Andre Wetzel zag dit ook en wisselde al na een half uur twee spelers. Aanvoerder Mike de Geer en Mike Tros moesten het veld verlaten en Berend Kaster en Jasper Roberti moesten meer vuur in HBS zorgden. Deze wissels zorgde ervoor dat VVSB minder goed de vrije man kon vinden en HBS gevaarlijker werd.

In de tweede helft gebeurde weinig noemenswaardigheden. VVSB kreeg veel ruimte van HBS, maar kon dit niet benutten. HBS speelde zwak en creëerde nauwelijks kansen.  Pas aan het einde van de wedstrijd profiteerde VVSB van de ruimte die ze kregen. Het was invaller Giovialli Serbony die met een harde pegel doelman Gianni Kamperveen kansloos liet. In de blessuretijd kon VVSB met twee man op diezelfde doelman aflopen. Serbony gaf de bal af aan Frans van Niel die de bal simpel binnen schoot en zo voor de 0-4 eindstand tekende.

Volgende week speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 WKE. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 19 september om 16.00u gespeeld. Dit is in verband met de KNVB-Beker wedstrijd van woensdag 23 september tegen Rijnsburgse Boys.

HBS – VVSB 0-4: 4' Tavilla 0-1, 19' Bekooij 0-2, 80' Serbony 0-3, 90' Van Niel 0-4.
VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart (83' De Rijk), Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Tavilla (88' Schell), Bekooij (62' Serbony)

Tekst: Stefan van den Burg

Bron: website VVSB