VVSB - AFC met verslag

Onderstaand verslag is overgenomen van voetbal247.nl

Oerdegelijk AFC pakt verdiende zege tegen VVSB
AFC heeft zich zaterdag een goede dienst bewezen. De Amsterdammers wonnen door goals van Matthijs Jesse en Rialy Ignacio van een tandeloos VVSB. Normaal gesproken heeft geen tegenstander een makkelijke avond op sportpark de Boekhorst, maar vanavond was er geen moment dat de ploeg van Jack Honsbeek recht had op meer. De wedstrijd eindigde met een stand die in de rust al op het scorebord stond: 0-2.

Beckham van Noordwijkerhout
De strijd tussen klassieke zondagploegen werd van tevoren al een echte klassieker genoemd. Na de promotie van VVSB naar de Hoofdklasse stond het affiche de laatste jaren vaker op het programma. Het beloofde dan ook een mooie wedstrijd te worden. VVSB begon wat dreigender aan de wedstrijd en moest het vooral hebben van vrije trappen. Nu wordt aanvoerder Vladimir Jozic ook wel eens liefkozend ‘de David Beckham van Noordwijkerhout’ genoemd, maar hij maakte zijn reputatie vandaag niet waar. Het eerste gevaar van de voet van de aanvoerder werd goed gered door AFC-keeper Patrick Zonneveld.

Lesje efficiëntie
Nadat Zonneveld VVSB’s eerste gevaar pakte, was het collega-keeper Ruben Valk die wél gelijk geklopt werd. AFC kon snel counteren en door niet adequaat ingrijpen van de VVSB-defensie kreeg Raily Ignacio de bal bij Matthijs Jesse. De rappe vleugelaanvaller kon enigszins vrij uithalen vanaf de rand zestien en zag zijn schot via de onderkant van de lat in het goal verdwijnen. Een dodelijk lesje in efficiëntie door de Amsterdammers.

Ignacio
AFC kende weinig moeite met Sint Bavo. Er werden amper kansen gecreëerd door de ploeg van trainer Jack Honsbeek en ook qua felheid was AFC telkens de baas. Mitchell Theuns en wederom Jozic probeerden Zonneveld nog wel te verassen, maar de zwakke schotjes waren geen probleem voor de goalie. Vlak voor rust was het weer feest voor de Amsterdammers. Middenvelder Johan Kulhan zette met een listig passje Raily Ignacio oog in oog met keeper Valk. De spits faalde niet en zette zijn ploeg nét voor rust op een zeer comfortabele-, maar vooral verdiende voorsprong. De van de Kozakken Boys overgekomen spits is dus wéér goud waard voor het team van André Wetzel.

Genadeklap
In de tweede helft wilde VVSB weer enigszins de spanning terugbrengen. Honsbeek voerde (deels gedwongen) een dubbele wissel door, maar veel veranderde er niet in het spelbeeld. AFC was heer en meester en VVSB kon het vanavond niet opbrengen om dezelfde felheid en mentaliteit op te brengen als normaalgesproken. Het zag er niet uit dat de thuisploeg nog iets ging terugdoen en het was wachten op de definitieve genadeklap van de rood-zwarten. Trainer Wetzel probeerde zijn ploeg ook naar voren te dirigeren, want als AFC ooit een keer echt ruim kon gaan winnen, dan was het vandaag wel.

Plaag
Dit gebeurde echter niet en zo bleef het achterin opletten. Zeker toen VVSB in de persoon van Tommy Bekooij de lat raakte, na een goede actie van Jozic. Hierna was het echter weer AFC wat de klok sloeg. Linksback Thomas van den Houten kreeg twee keer een goede schietkans uit corners, maar met kunst en vliegwerk wisten de paars-gelen de schade beperkt te houden. Eerder al had de paal al uitkomst geboden na een hard schot van Ignacio. De aanvaller was vandaag met zijn fysieke kracht een plaag voor de Noordwijkerhoutse defensie en kon maar met moeite worden afgehouden van meer goals.

Spannende weken
Tot een slot offensief kwam het niet en zo pakte AFC de meer dan verdiende overwinning. VVSB was geen schim van de ploeg die het normaal is en kreeg hier dus verdiend de rekening voor gepresenteerd. Qua stand doet AFC prima zaken om weg te komen van de gevaarlijke degradatie-playoffplaatsen. Het heeft nu een gelijk puntenaantal met De Treffers en kan zich nog opmaken voor spannende weken. Vandaag werd in ieder geval een meer dan degelijke prestatie afgeleverd en zal hier op moeten worden voortgeborduurd.

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Jonathan Richard, © Magid Jansen, Thomas van den Houten, Johan Kulhan (Moiz da Silva 89'), Derre Kwee, Milan Hoek, Melvin Grootfaam, Raily Ignacio en Matthijs Jesse (Mark van den Boogaart (73’)

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting: