Vrijwilligersavond 2016

Op woensdagavond, 28 mei, waren, voor de tweede achtereenvolgende keer, als blijk van dank en waardering alle vrijwilligers van AFC uitgenodigd voor de “vrijwilligersavond” als afsluiting van het seizoen 2015-2016.
Ronald Koster, vice voorzitter, kon een groot aantal vrijwilligers verwelkomen en vertelde in het kort het programma van de avond.
Hierna werden alle aanwezigen gedirigeerd naar het hoofdveld om daar een groepsfoto te laten maken.

Terug in het clubhuis werd door voorzitter Ad Westerhof de twee “vrijwilligers van het jaar 2016” bekend gemaakt.
De eerste vrijwilliger die benoemd werd is een echte voetballiefhebber en heeft inmiddels ook een lang voetbalverleden achter de rug.
Bovenstaande regel zou wellicht de indruk geven dat dit een verwijzing is naar een voetbalman, maar het gaat hier om een voetbalVROUW. Dat voetbalverleden verwijst in eerste instantie naar de voetbalcarrière van haar man Theo, waar zij bij de wedstrijden altijd aanwezig was.
Zij stapt iedere zaterdag om 7.00 uur in de ochtend in Almere op de trein om dit vrijwilligerswerk op AFC te doen om vervolgens om 18.00 uur de trein weer naar huis te nemen.
De laatste 15 jaar doet zij datgene wat zij nog steeds doet en dat doet zij met zeer veel plezier, gastvrouw zijn op AFC.
Zij wordt geroemd om haar gastvrijheid bij trainers en begeleiding van bezoekende clubs, de club- en officiële scheidsrechters voelen zicht thuis bij haar, zij is zeer betrokken bij zowel de hoog- als laag spelende teams, heeft oog voor jong en oud, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en is door haar telefonische contacten zeer bekend met collega's van wedstrijdtafels bij alle andere clubs.
Wij hebben het hier over Marian Janssen van de wedstrijdtafel.

En dan de tweede “vrijwilliger van het jaar 2016”.
Nadat zijn zoon in 2005 lid werd van AFC, meldde hij zich een paar jaar later (2008) aan als lid van onze vereniging. Langs de lijn begeleidde hij zijn zoon om 't vervolgens ook eens een keer als scheidsrechter te proberen.
Dat laatste beviel hem zeer. Zijn enthousiasme en inzet ontgingen ook de scheidsrechterscommissie niet. Na eerst een paar wedstrijden bij de senioren te hebben beproefd behaalde hij al snel zijn Basis Opleiding Scheidsrechter cursus van de KNVB.
Zijn voorbeeldige inzet en positieve instelling maakten hem geliefd bij alle teams. Of het nu de senioren waren, of een van de jeugdteams of de vrouwen/meisjes elftallen, hij doet het met veel plezier. Regelmatig fluit hij zowel zaterdag en zondag. Daarnaast is hij betrokken elftalbegeleider bij AFC4(zon).
Hij is een aimabele correcte vent, harmonie staat hoog in zijn vaandel, en is uiterst serieus in zijn taakopvatting. Niet voor niets zal de scheidsrechterscommissie hem gaan voordragen aan het bestuur om komend seizoen zitting te gaan nemen in de scheidsrechterscommissie van AFC.
Wij hebben het hier over scheidsrechter en leider Gerrit Altena


Na de huldigingen stond voor de aanwezigen een Indonesisch buffet klaar waar eenieder zich tegoed aan kon doen. Zoals gebruikelijk weer perfect.

Samenvattend een zeer geslaagde en geanimeerde avond waar veel met elkaar gesproken kon worden.