Vrienden Biljart Club van AFC

VBC jaarvergadering 2023
De Vrienden Biljart Club (VBC) van AFC werd 13 november 1941 in het Amsterdamse Parkhotel opgericht. De initiatiefnemers Roel Pijkstra, Frans van Dijk, Herman Höfte, Hein Tienstra, Ies Verdonck, Ton Disselkoen en Jo van Straten hadden toen ten doel een trefpunt te hebben om in een gezellig samenzijn en met biljarten en kwartetten tegenwicht te vinden tijdens de oorlog periode. De club werd dus geboren “In tijden van nood” zoals dit wordt bezongen in ons clublied door Dick Bessem.

Nu 82 jaar later kwam de VBC op 11 december j.l. bijeen voor de traditionele jaarvergadering onder voorzitterschap van Ronald Koster. Daaraan voorafgaand was er de gebruikelijke stamppot maaltijd. Tijdens de vergadering reikte wedstrijd- en competitieleider George Wijnberg de jaarprijzen uit.

Kampioen met de Hein Tienstra beker werd Jos Kemna die tevens de meeste progressie maakte met zijn moyenne. Het zilver werd gewonnen door Rein Akkerman met een verdienstelijke tweede plaats. Ger Smit werd geprijsd voor zijn hoogste score. Lou Hekster en Edwin Geluk dankten hun beker niet aan de triomf maar aan hun strijd en trouwe deelname. Deze uitreiking werd met het bekende “Zij mogen er zijn” door allen bezongen.

De ‘aangeklede’ avond werd in teamverband met een aantal biljartspellen tegen middernacht besloten.
VBC – secretaris Frans Jüch