Voorbeschouwing WKE - AFC

AFC gaat in Emmen op herhaling

Zondag aanstaande gaat de verre reis naar Sportpark Grote Geert, al jaar en dag de thuisbasis van WKE. Het mag misschien een wonder heten dat deze wedstrijd plaats vindt want nog niet zo lang geleden nam  de belastingdienst de gehele inboedel van de club mee in verband met een forse belastingschuld. Maar nadat een deel van deze schuld betaald was, werd het faillissement opgeheven en kon de algeheel amateurkampioen van 2009 definitief door in de Topklasse. Een hele opluchting voor de trouwe supporters van deze opvallende vereniging die al jaren flink aan de sportieve weg timmerde in de noordoostelijke provincies.
Na de promotie in 2011 naar de  Topklasse werd in de afgelopen 3 seizoenen een 3e, 4e en 12e plaats behaald. Ondanks de financiële tegenspoed gaat het ook dit seizoen naar wens en staat de ploeg van trainer Paul Weerman op een keurige zesde plek. Weliswaar heel ver achter koploper Lienden, maar ook ver verwijderd van de gevarenzone.
WKE beschikt over een zeer geroutineerd team met een flink aantal oud-profs met een makkelijk scorende voorhoede. Jan Hooiveld en Yume Ramos zijn met resp. 12 en 9 doelpunten hoog in de topscorerslijst te vinden. Robbie Holden, afkomstig van ACV, maakte er tot nu 5, waarvan 1 eerder dit seizoen in Amsterdam.

 

Kijken we wat scherper naar de prestaties van WKE dit seizoen dan valt allereerst het grote aantal tegendoelpunten op.  Alleen de defensies van EDO, Leonidas en ADO’20 werden meer gepasseerd. Dat lijkt goed nieuws voor ons eerste, maar WKE moet vooral uit veel doelpunten incasseren. Niet op Sportpark Grote Geert waar we zondag te gast zijn. Tot nog toe doet de trots van Emmen het thuis heel goed, in uitwedstrijden veel minder.

Zondag komt AFC op bezoek! En hoewel de resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst  spreken onze resultaten in de afgelopen seizoenen boekdelen. Drie maal werd in Emmen gewonnen. Op 9 september 2011 met 4-0 (scores van Ronnie van Es (2x), Sjoerd Jens en Joost Heij, op 5 mei 2013 met 3-0 (doelpunten van Jens en Joshua Patrick (2x)) en op 10 november met 3-2 (AFC-doelpunten Tim Wulffraat, Laurens Samsom en Enrico Patrick). De toen meegereisde supporters  staat ongetwijfeld de wedstrijd op 5 mei nog helder voor de geest. AFC, vechtend tegen degradatie, speelde met razendsnelle aanvallen WKE volledig van de mat en bracht zich door dit prachtige resultaat een week later definitief in veiligheid door de laatste wedstrijd tegen HBS te winnen. De toch al grote vreugde op bevrijdingsdag bereikte toen op Sportpark Grote Geert een hoogtepunt. Een historische zege, voor herhaling vatbaar!

 

Kijkend naar de stand wordt het voor de Reds weer een bloedstollende wedstrijd.  De zeges op Hercules en Kon. HFC in de afgelopen weken geven de AFC-burger moed. In ieder geval is hierdoor weer aansluiting gevonden met de bovenliggende ploegen in het rechter rijtje en biedt dat met nog 9 wedstrijden te gaan voldoende perspectief en vertrouwen. Hopelijk loopt de druk bevolkte ziekenboeg nu eindelijk een beetje leeg en kan de inhaalrace met succes worden vervolgd. WKE zal er ongetwijfeld alles aan doen om dit scenario te voorkomen.
Eerder dit seizoen was WKE in Amsterdam AFC de baas (3-2 winst, met 2 doelpunten van Hooiveld en Enrico Patrick). De laatste 3 wedstrijden tegen HSC’21 (6-1 verlies), HBS (1-1) en De Treffers (4-3 verlies) verliepen echter niet naar wens. Tijd, zo zullen ze bij WKE zeggen, om tegen AFC weer de bakens te verzetten. Maar of dat ook lukt? We zullen het zondag in Emmen zien. Onze jongens gaan, zoveel is zeker, in Emmen op herhaling. Ze gaan compact en dynamisch spelend voor een vierde overwinning op Sportpark Grote Geert en voor een derde zege op rij in deze competitie. Onder regie van Stanley Menzo en met steun van de vele trouwe supporters (na een ritje van 190 km!) is immers heel veel mogelijk. Succes!

MvdW