Voorbeschouwing VVSB - AFC

Mooi duel tussen sterk VVSB en kampioen AFC 

Zondag 4 mei gaat de relatief korte reis naar Sportpark De Boekhorst  al waar Voetbal  Vereniging Sint Bavo de altijd lastige tegenstander is.  Het op 19 april jl. door AFC  behaalde kampioenschap   werpt uiteraard een apart licht op deze wedstrijd.  Anders dan vorig seizoen toen onze jongens  in Noordwijkerhout nog  tegen degradatie streden staat  het duel nu in het teken van de komende wedstrijden om het algeheel kampioenschap.  AFC treft in VVSB een sterke tegenstander, die dit seizoen  hoge ogen gooide. Ongetwijfeld gaan de paarsgelen in deze wedstrijd  voor de volle winst om de nu nog met UNA en JVC Cuijk gedeelde tweede plaats aan het eind van dit seizoen alleen voor zich op te eisen.     

In de afgelopen jaren ontmoetten VVSB en AFC  elkaar 17 keer.  De resultaten zijn bijna in evenwicht.  The Reds wonnen 6 keer, 6 keer werd gelijk gespeeld en 5 maal ging BAVO met de eer strijken.  Wij herinneren ons nog allerlei wedstrijden, maar zeker die van vorig seizoen toen Maarten Stekelenburg op  7 april 2013 zijn trainersdebuut bij AFC maakte in Noordwijkerhout. Wat een spanning!  Een achterstand bij rust met 1-0 door een schlemielig eigen doelpunt, 2 fantastische doelpunten van Mitchell Theuns  en de gelijkmaker in de 84e minuut via een omstreden penalty van Bas Ruigrok. Sombere AFC-gezichten na afloop, niet wetend dat de volgende 6 wedstrijden gewonnen zouden worden. Het was wat in die periode.  Dit seizoen ontmoetten AFC en VVSB elkaar op 1 december op ons sportpark. Beide teams waren de laatste 7 wedstrijden ongeslagen.  AFC stond al  op kop, VVSB was door een slechte competitiestart in de achtervolging. Hoewel Pepijn Kluin in de 2e minuut al scoorde ging AFC in een gelijk opgaande wedstrijd met 1-3  (VVSB-doelpunten van Koen Bosman, Vlaldimir Jozic en Michael Schouten) ten onder en werd het beeld bevestigd dat VVSB  voor AFC vaak een lastige tegenstander is.

Wat gaat het worden as. zondag? Moeilijk te zeggen. VVSB heeft het thuisvoordeel en zal de recente 4-2 nederlaag tegen JVC Cuijk willen doen vergeten.  AFC zal proberen het ritme vast te houden met het oog op de strijd tegen de Zaterdagkampioen.  Het verschil tussen AFC en VVSB bedraagt 8 punten.  Minstens zo opvallend is het verschil in doelcijfers. The Reds kregen meer doelpunten tegen (37 vs 29) dan BAVO, maar maakten wel veel meer doelpunten (69 vs 47) dan de paarsgele formatie van trainer Wilfred van Leeuwen. Bij VVSB is Koen Bosma de doelpuntenmachine met 15 goals, op respectabele afstand gevolgd door Jozic (6) en Michael van Laere (5).  Op basis van deze gegevens is het de vraag of wij in staat zijn de granieten defensie van VVSB te slechten en Bosma in toom te houden.  Om  16.30 uur weten wij of dat gelukt is.

Het wordt overigens een bijzonder intensief en hopelijk onvergetelijk  voetbalweekend want eerder op de zondag zijn de AFC-supporters al in Hoofddorp getuige van de belangrijke wedstrijd van ons tweede (Aanvang wedstrijd 11.00 uur). Als alles mee zit kan ook dit elftal de kampioensvlag hijsen. De supporters waren zaterdag op ons sportpark ongetwijfeld reeds aanwezig  bij de wedstrijd van de A 1 tegen het Rotterdamse Spartaan’20  omdat dit door Roy Tular getrainde team bij winst het kampioen is en  promoveert naar de Eerste Divisie (Aanvang wedstrijd A 1 14.30 uur).  Het is, ook in het besef  dat zaterdag 1 de periodetitel pakte, een  ongekend succesvol  seizoen.  Met die wetenschap reizen wij zondag as. vol vertrouwen af naar Noordwijkerhout.  

MvdW

Adres VVSB:  Sportpark De Boekhorst, Dr. Schaepmanlaan 2 , Noordwijkerhout