Voorbeschouwing VVSB - AFC

Gaat het tij zich keren?

Met de rode kaarten van Magid Jansen en Wout Meulemans op zak gaat AFC dit keer op bezoek bij VVSB in Noordwijkerhout.

VVSB staat met elf punten, twee meer dan AFC, op een zevende plaats op de ranglijst.

Het team scoort veel en makkelijk. De teller staat op 18 doelpunten tegenover 9 van AFC. Hun aanvallers, de sterke centrumspits Serbony rechterspits Van Laere en aanvallende middenvelder van Niel maar ook hun centrale middenvelder aanvoerder Josic zijn de meest opvallende spelers. Achterin staat Jordy Swart als rots in de branding centraal in de verdediging.

Uit bij de Treffers jl zondag ging het mis en verloor VVSB met 4-2. Beetje geflatteerd was deze nederlaag wel omdat de bezoekers gedurende de hele tweede helft het spel domineerden.

 

Thuis op Sportpark De Boekhorst is VVSB voor AFC geen eenvoudige tegenstander. De wedstrijden worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld.

In de 4 seizoenen Topklasse heeft AFC in Noordwijkerhout nog nooit gewonnen en slechts 2 keer gelijk gespeeld.

Vorig seizoen was VVSB wederom de bovenliggende partij, maar daar moet wel bijgezegd worden dat voor AFC de spanning er wel af was omdat de Reds toen al reeds kampioen waren.

Voor de toeschouwers lijkt het wederom een aantrekkelijke voetbalmiddag te worden tussen twee teams met een erg positieve spelopvatting.

AFC gaat voor een goed resultaat en laten we hopen dat deze twee huidige middenmoters er een sportieve happening van gaan maken.

 Let wel….de wedstrijd begint om 14:00 uur.

Hans Elias