Voorbeschouwing UNA - AFC

Koploper AFC gaat in Veldhoven voor maximaal succes tegen sterk UNA

 

Zondag aanstaande gaat de 120 km lange rit naar Veldhoven. Op sportpark Zeelst ontmoeten wij promovendus UNA. De equipe van trainer Mark Schenning kwam in het seizoen 2011-2012 al eerder uit in de Topklasse, degradeerde, maar werd een seizoen later met vlag en wimpel kampioen van de Hoofdklasse B.
In het tweede seizoen op het hoogste amateurniveau gaat het de voetbalvereniging Uitspanning Na Arbeid zeer voor de wind. Na een  ietwat aarzelende start bleef de geel-zwarte formatie vanaf de negende speelronde maar liefst 9 keer ongeslagen, met klinkende overwinningen op ADO’20 (7-0), EVV uit (1-4) en HBS (5-0).  Afgelopen zondag maakte VVSB in Noordwijkerhout een eind aan deze mooie reeks (3-0). UNA staat thans vijfde met 29 punten, 8 punten achter op trotste koploper AFC.

 

Kijken wij nog wat scherper naar de resultaten van UNA dan blijkt dat  UNA het vooral thuis heel goed te doen. Maar 1 keer werd verloren (de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen EVV), 4 keer werd gewonnen (VVSB, Be Quick 1887, ADO’20 en HBS) en drie keer gelijk gespeeld (De Treffers, Leonidas en HSC’21). In de 8 thuiswedstrijden werd 22 keer gescoord door UNA. Keeper Rick van den Oever moest maar 7 maal  de bal uit het net halen.

 

Gelet op deze cijfers wordt het voor onze  jongens op het Zeelster kunstgras zeker geen makkie,  als er al makkelijke wedstrijden in de Topklasse bestaan. AFC staat weliswaar 8 punten voor op de ranglijst, maar de doelcijfers (40-24 van AFC en 40-27 van UNA) verschillen bar weinig. Hoewel The Reds uit ook redelijk succesvol en schotvaardig zijn is het dus oppassen geblazen in Veldhoven. Niet voor de topscorer van UNA, Jelle Schijvenaars, want die verblijft de tweede seizoenshelft in Zuid-Korea. Maar met Brian Boogers, Nick Tielemans, Ron Jansen en Niek van Boekel heeft UNA nog voldoende scorend vermogen in huis.

 

In de Topklasse ontmoetten UNA en AFC elkaar drie keer. In het seizoen 2011-2012 won AFC thuis op 9 oktober met 4-2.  Sjoerd Jens (2x), Ronnie van Es en Joost Heij maakten toen voor ons de doelpunten. In Veldhoven was op 25 maart 2012 UNA de sterkste met 3-1 (AFC-doelpunt van Sjoerd).
Dit seizoen wisten wij op 15 september thuis met moeite met 1-0 te winnen. De winnende kopbal was van Guido Moelee na een mooie voorzet van Duncan van Moll. 
Nu dus weer uit, zoals gezegd geen eenvoudig opgave. In ieder geval een belangrijke wedstrijd voor de stand op de ranglijst. UNA komt bij winst op 5 te overbruggen punten,. AFC blijft bij een zege of gelijkspel alleen op kop. Bovendien heeft de directe concurrent van ons eerste ook een lastige tegenstander. JVC Cuijk moet bij FC Lienden op bezoek, VVSB bij Haaglandia. Een spannende middag dus.
Hopelijk kan het team van trainer Willem Leushuis weer rekenen op veel supporters uit Amsterdam. Met die ondersteuning behoort een mooi resultaat van onze jongens zeker tot de mogelijkheden.

 

MvdW