Voorbeschouwing UNA - AFC

Zal AFC zich tegen UNA kunnen revancheren?
 

Op 5 oktober verloor AFC de thuiswedstrijd met 0 – 1. Een onnodige en een onverdiende nederlaag. De enige treffer kwam vlak voor rust uit een vrije trap die in één keer langs Youssef Abdallaoui geschoten werd.
AFC beëindigde de wedstrijd met 9 man omdat eerst Wout Meulemans een onterechte rode kaart kreeg na een schwalbe van zijn tegenstander en Magid Jansen zijn tweede gele kaart ontving.
Wilt u het verslag nog eens nalezen, klik dan hier.

 

AFC verkeert momenteel in de degradatiezone en moet dus eens weer 3 punten zien te bemachtigen. De achterstand op de veilige plek 12 bedraagt nu 5 punten, waarbij wel aangetekend moet worden dat AFC een wedstrijd minder heeft gespeeld.

UNA doet het dit seizoen, evenals vorig seizoen, voortreffelijk. Met 33 punten (17 meer dan AFC) staat het op een mooie 3e plaats. Liefst 39 keer vond met het net van de tegenstander, tegenover 19 van AFC.

Toch is AFC beslist niet kansloos. De wil en de vastberadenheid is absoluut aanwezig. Men zal knokken tot de laatste seconde om een goed resultaat te behalen.
Trainer Stanley Menzo kan zijn team de nodige inspiratie geven en heeft met uitzondering van Pepijn Kluin geen blessures in zijn selectie.   

De wedstrijd zal in ieder geval doorgang kunnen vinden daar UNA op kunstgras speelt. In geval van sneeuw wordt het een ander verhaal.

Aanvang 14.30 op Sportpark Zeelst, locatie: Sportlaan 3,  5502 ED Veldhoven.

Hans Elias

Op zondag 15 februari vindt de eerder afgelaste wedstrijd AFC – FC Lienden plaats.