Voorbeschouwing Spakenburg - AFC

Vandaag 31 mei 2014 gaat de reis naar Spakenburg. Op de Westmaat is de kampioen van de Zaterdag Topklasse SV Spakenburg de tegenstander in de eerste wedstrijd om het Algeheel Kampioenschap van Nederland. Op zaterdag 7 juni volgt in Amsterdam de return. De weg naar het kampioenschap liep voor beide kampioen nogal verschillend. AFC stond al een groot deel van seizoen bovenaan in de Zondag Topklasse en had al begin april de kampioensvlag kunnen hijsen. Door enkele gelijke spelen duurde het nog even, maar na het 4-4 gelijke spel tegen HBS was het op 20 april uiteindelijk groot feest op Sportpark  Goed Genoeg.  Spakenburg had vorige week een beslissingsduel tegen GVVV nodig om ket kampioenschap te behalen. Dit na een super spannend seizoen, waarbij Kozakken Boys, HHC Harderberg, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels tot vlak voor het einde van de competitie ook nog kansrijk waren. De beslissingswedstrijd in het blauw gekleurde Kras-stadion van FC Volendam  GVVV-Spakenburg voor ca. 6000 toeschouwers verliep zeer spannend, met ongelofelijk veel kansen over en weer. GVVV was de bovenliggende ploeg in de eerste helft, in de tweede helft had Spakenburg het betere van het spel. Uiteindelijk werd het 2-1 en was Spakenburg de gelukkigste in een wedstrijd die ook met 8-8 had kunnen eindigen. (Dan was GVVV overigens kampioen geweest, een vreemde regel).

 

Het kampioenschap van SV Spakenburg mag gerust een verrassing genoemd worden. Vorig seizoen waren de blauwen nog bijna uit de Topklasse gedegradeerd. Dat wilde men niet nog eens meemaken en de volledige selectie werd vernieuwd. Maar liefst 17 nieuwe topspelers maakten hun opwachting in de selectie van Spakenburg, waaronder de uitstekende keeper Barry Ditewig en Michael Lanting van Achilles’29. Michael speelde in seizoen 2011-2012 nog voor AFC. Verder werden o.a. de veel scorende spitsen Kees Tol en Maurice van der Wilt van resp. Noordwijk en GVVV aangetrokken. Trainer Jochem Twisker kon dus beschikken over uitstekende spelers, maar daarmee heb je nog geen winnend team. In de loop van het seizoen is het kennelijke gelukt om een sterk geheel te smeden, waarbij Tol (19), Van der Wilt (15) en de van FC Lienden afkomstige Salim Amerzgiou (9) voor de meeste doelpunten zorgden.  Amerzgiou is vandaag geschorst.

 

Ook AFC kon in het seizoen 2013-2014 verschillende  nieuwe spelers begroeten, zij het niet zo veel als Spakenburg. Met name de achterhoede onderging een metamorfose met de komst van Youssef El Abdallaoui (van FC Chabab), Marien Willemsen (Spakenburg), Geoffrey Galalata (Quick Boys) en Guido Moelee (Noordwijk). In de voorhoede kwam o.a. Pepijn Kluin (Rijnsburgse Boys) de AFC selectie versterken. Pepijn speelde een sterk seizoen, maakte 14 goals, maar liep onlangs een zeer zware knieblessure op die hem lang aan de kant zal houden.  Heel erg vervelend. We wensen Pepijn een heel voorspoedig herstel toe. Uit de eigen gelederen (Zaterdag 1) braken dit seizoen Daan Sutorius en Tim Wulffraat door.

 

Vandaag ontmoeten 2 getalenteerde teams elkaar in de strijd om het Algeheel Kampioenschap. Het eerste duel tussen de Zaterdag- en Zondag-kampioen. Aan het begin van het seizoen werd het in een vriendschappelijke wedstrijd 2-2. Het zal er om spannen in Spakenburg. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Er zijn nog kaartjes beschikbaar aan de kassa.

 

MvdW