Voorbeschouwing OJC Rosmalen - AFC

Zondag reist AFC naar de promovendus OJC Rosmalen.

Samen met de selectie reist de D2 van AFC mee in de bus. Dit team gaat een voorwedstrijd spelen tegen de jeugd van OJC. Een fantastisch initiatief om het eerste elftal nog meer te betrekken bij de jeugdopleiding van AFC.

De laatste wedstrijd voor de winterstop is al weer de eerste wedstrijd van de terugronde.

Thuis werd er verloren van de debutant OJC (2 – 4). Daar was eigenlijk slechts een man voor verantwoordelijk en dat was de spits van OJC,  Wesley Meeuwsen. Deze sterke slimme spits scoorde twee keer op een hele mooie wijze.Hij zit nu op een totaal van zeven. Tweede topscoorder is Thijs van de Velden met zes doelpunten.

OJC had een vliegende start net zoals Leonidas vorig seizoen, maar is mede door de schorsing van aanvaller Meeuwsen teruggezakt naar een verdienstelijke achtste plaats op de ranglijst met 21 punten. 

Zowel AFC als OJC hebben de punten hard nodig. AFC om de aansluiting te krijgen met de brede middenmoot en OJC om weg te blijven uit de onderste regionen.

Tevens gaat de winnaar van dit duel de feestdagen en winterstop op een erg prettige wijze tegemoet.

AFC gaat deze wedstrijd in zonder de geschorste Joshua Patrick en Magid Jansen terwijl Pepijn Kluin, Rogier Wissink en Laurens Samsom nog zijn geblesseerd.
Overigens gaat Laurens ons begin januari verlaten daar hij van RTL Nieuws een aanbod heeft gekregen om hun correspondent achter de schermen te worden in het Midden-Oosten. Zijn standplaats wordt Tel Aviv en hij verwacht pas aan het einde van 2015 in Nerderland en ook bij AFC terug te keren.

OJC heeft geen schorsingen.

Het belooft een strijd te worden op een winderig en nat sportpark "De Groote Wielen". Er wordt gespeeld op kunstgras dus de wedstrijd gaat ondanks de weersomstandigheden zeker door.

Hans Elias