Voorbeschouwing Leonidas - AFC

Koploper AFC vol vertrouwen voor duel in Rotterdam tegen Leonidas

Zondag aanstaande gaat de reis naar de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Op het Erasmuspad ontmoeten wij de R.K.S.V. Leonidas dat de competitie overweldigend begon, maar inmiddels flink is weggezakt. Leonidas startte met 6 overwinningen, waaronder een zege op AFC.  Op sportpark Goed Genoeg opende Sjoerd Jens de score na een prachtige combinatie met Marien Willemsen en Tim Wulffraat, waarna Leonidas pal voor rust en in de tweede helft de stand op 1-2 bracht. Het was een spannende wedstrijd met over en weer veel kansen, die voor het zelfde geld een geheel andere uitslag had kunnen opleveren. De Rotterdammers lieten een heel goede indruk achter en maakten hun positie als koploper helemaal waar.  Enkele spelers vielen 29 september jl. op. Allereerst Raymond Homoet, die voortreffelijk keepte. Verder bleek de ervaren Partick Stolk, volgend seizoen bij Barendrecht te bewonderen, in de defensie een geweldige sta in de weg. Tot slot liet de snelle rechterspits Mahmud Sonmez zien waarom Sparta, RKC en SC Heerenveen hem graag zouden inlijven.

 

Zoals gezegd is het dit seizoen in de Topklasse debuterende Leonidas behoorlijk teruggevallen.  Na 6 wedstrijden 18 punten, 14 wedstrijden later 31 punten. In de laatste 6 wedstrijden werden 2 punten gehaald tegen Juliana’31 uit (0-0) en WKE thuis (3-3).  HSC’21 (3-1), EVV (3-0) en VVSB (5-2) waren in eigen huis te sterk voor Leonidas, HBS won onlangs in Rotterdam, wel zeer geflatteerd, met 0-3.  Wat is er aan de hand met de ploeg van trainer John Hoeks? Wie het weet mag het zeggen. In ieder geval staat de wit-blauwe formatie thans op een veilige zevende plaats met 31 punten, 12 punten achter ons eerste dat afgelopen zondag goede  zaken deed. De solide 2-0 thuiswinst op Haaglandia kreeg nog meer ‘body’ door de 1-5 (!) nederlaag van concurrent JVC Cuijk tegen HSC’21. AFC staat nu 6 punten los op twee-derde van de competitie, een fraaie uitgangspositie voor een fantastisch eindresultaat.

Op basis van de prestaties tot nog toe en de vorm van het moment heeft AFC een goede kans in Rotterdam.  Onze voorhoede is gevaarlijk  en scoort er goed op los, de defensie is taai en laat zich niet makkelijk passeren.  Toch is het aanstaande zondag behoorlijk oppassen geblazen. Leonidas is thuis heel moeilijk te kloppen. Alleen HBS slaagde daar dit seizoen in. Verder beschikken de Rotterdammers over een hechte defensie die zich kan meten met onze achterhoede en draagt Sonmez nog steeds het Leonidas shirt.  Bovendien zal men er alles aan willen doen om het tij te keren. En wat is dan mooier om dat tegen de koploper te doen? 

Het wordt  ongetwijfeld een spannende wedstrijd op het onlangs aangelegde kunstgras veld, die te vergelijken valt met de lastige uitwedstrijd tegen UNA in Veldhoven. De winst toen, gebaseerd op veerkracht en onverzettelijkheid, biedt onze jongens ongetwijfeld veel vertrouwen.  Om 16.30 uur weten wij of dit genoeg is voor weer een prachtig resultaat.

MvdW