Voorbeschouwing Leonidas - AFC

Iedereen die AFC een warm hart toedraagt is heel benieuwd hoe 'Ons Eerste' na de winterstop de competitie gaat vervolgen.
Na een teleurstellende eerste helft van de competitie waar AFC op een 14e en degradatieplaats staat, moeten in de 2e helft de punten gepakt gaan worden.
En juist op 18 januari, precies op de 120e verjaardag van AFC, wordt gestart tegen Leonidas in Rotterdam, die op de 15e plaats staat met 2 punten achterstand op AFC.
De winnaar kan naar boven kijken, maar voor de verliezer worden de wolken nog donkerder.

De thuiswedstrijd op 21 september tegen Leonidas eindigde in een moeizame 2-1 overwinning voor AFC. Debutant Damien Menzo opende de score (1-0), daarna de gelijkmaker uit een penalty (1-1) en tenslotte scoorde Daan Sutorius (2-1).

AFC heeft in de winterstop een goede trainingsstage gevolgd, onder leiding van de nieuwe trainer/coach Stanley Menzo, opvolger van Willem Leushuis. Stanley was precies 10 jaar geleden ook al trainer van AFC en eindigde met het team op een 4e plaats.
Wij mogen dus hoopvol naar de nabije toekomst kijken.

Leonidas heeft in de strijd tegen degradatie de selectie in de winterstop uit weten te breiden met liefst vier spelers.
De opvallendste speler is Lubos Adamec. De twintigjarige Tsjech speelde vorig seizoen nog twee wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land voor Slask Wroclaw. Dit seizoen begon de centrale verdediger in Italië bij Lupa Castelli Romani. De defensie is tevens versterkt met Regillio Nooitmeer. Hij speelde al eerder voor Leonidas, om de afgelopen jaren in Finland te spelen. De inmiddels 31-jarige verdediger speelde afgelopen kalenderjaar nog 25 wedstrijden voor FC Haka. Sinds 2010 speelde hij zelfs 104 duels in Finland en scoorde vijf keer.
Daarnaast komen er twee spelers over uit België. Nelson Vieira Tavares da Veiga speelde voor het laatst bij Turnhout, eerder won de buitenspeler al met Sligo Rovers de FA Cup in Ierland. Peter van Gommeren is de vierde aanwinst. De voormalig speler van NAC Breda kwam uit voor KFC Houtvenne.
Daarnaast heeft coach Koos Waslander een topscorer in huis, nl. spits Olaf van der Sande die al 6 keer het net gevonden heeft.

AFC kan nu eindelijk over een bijna compleet fit team beschikken. Alleen spits Pepijn Kluin blijft nog een aantal maanden aan de kant, terwijl Joshua Patrick geschorst is.

Wij hopen dat veel AFC'ers onze spelers zondag gaan aanmoedigen door hun aanwezigheid. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
Locatie: Erasmuspad 9, 3052 KP Rotterdam

Hans Elias