Voorbeschouwing JVC Cuijk - AFC

Geprikkeld AFC  gaat voor de winst in Cuijk

Zondag  aanstaande gaan we naar Cuijk. Met 130 kilometer niet naast de deur, maar als je er eenmaal bent heb je ook wat. Op het kunstgras van Sportpark De Groenendijkse Kampen speelt ons eerste een belangrijke, mogelijk bijna beslissende wedstrijd tegen JVC Cuijk. Een blik op de stand en het resterende programma leert dat de thuisploeg bij winst uitstekende zaken doet voor promotie naar de Tweede Divisie. Voor AFC geldt omgekeerd op z’n minst het zelfde.

Als we de ranglijst er nog wat beter bijpakken zien we dat FC Lienden, VVSB, TEC, De Treffers en Kon. HFC (zo goed als) zeker zijn van promotie, voor AFC (41-25), UNA (39-26), JVC Cuijk (38-25) en HSC’21 (38-25) is dat dus allerminst het geval. Kijkend naar het programma van deze vier verenigingen ziet het er voor UNA het minst onbewolkt uit met twee uitwedstrijden tegen Kon. HFC en HSC’21. JVC Cuijk speelt na AFC nog tegen TEC (thuis) en OJC Rosmalen (uit), een niet al te zwaar programma. HSC’21, dat de laatste twee wedstrijden won, o.a. in Echt tegen het al uitgespeelde EVV, doet onverwacht ook mee voor promotie. Met VVSB (thuis), Hercules (uit) en de al genoemde thuiswedstrijd tegen UNA is er van alles mogelijk voor de ploeg uit Haaksbergen. AFC liet het in de laatste twee wedstrijden lelijk liggen. Op Sportpark Goed Genoeg werd verloren van Hercules (0-2) en gelijkgespeeld (0-0) tegen hekkensluiter SWZ Sneek. Met nog drie wedstrijden te gaan moet de ploeg van Bart Logchies, genomineerd voor de Rinus Michels Award/beste amateur trainer van het jaar,  dus nog flink aan de bak tegen JVC Cuijk, Kon. HFC (thuis) en  waarschijnlijk ook tegen TEC (uit). Bij winst op Hercules en SWZ was er nog alle kans geweest op het kampioenschap, ondanks de puntenmalheur als gevolg van het faillissement van WKE. Het kan verkeren.

We rechten na de teleurstellende resultaten van de laatste weken uiteraard de rug en gaan geprikkeld met vol vertrouwen naar Cuijk, want daar is alle aanleiding voor.  Zo werd op 6 december 2015 voor het laatst uit verloren van Hercules. In de uitwedstrijden daarna werd meestal gewonnen (SWZ Sneek, OJC Rosmalen, De Treffers, EVV, VVSB) en eenmaal werd het in Zeelst gelijk tegen UNA. In tegenstelling tot de eerste helft van het seizoen is het dus voor ons eerste buiten Amsterdam goed toeven met de wedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB als hoogtepunt toen onze jongens in een op het oog hopeloze situatie veel veerkracht toonden. Hopelijk toont AFC komende zondag ook in Cuijk de spirit die nodig is om dit soort wedstrijden te winnen. Why not? In de openingswedstrijd van dit seizoen werd in Amsterdam met 3-1 gewonnen van ‘Jan Van Cuijk’, Marien Willemsen, Edip Biberoglu en Daan Sutorius scoorden toen voor AFC. Voor JVC Cuijk was Chefrino Eind succesvol. Vorig seizoen werd op  29 maart 2015 in een door regen en wind geteisterd Cuijk na veel spanning met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Melvin Grootfaam. Een uitslag die aanstaande zondag voor herhaling vatbaar is!

Dan JVC Cuijk, dat dit seizoen zeer wisselende resultaten kent, vooral rondom de winterstop. De laatste vier wedstrijden van 2015 werden gewonnen, waardoor JVC Cuijk na een moeizaam begin naar de top doorstootte.  Maar 2016 werd slecht gestart. De eerste vier duels werden  verloren en die slechte reeks kostte trainer Arno Arts de kop. Onder leiding van assistent-trainer Dennis Straatman en clubman Harrie Verbruggen werd hierna drie keer gewonnen en twee keer gewonnen. Afgelopen zondag werd het in Utrecht gelijk. Kort voor tijd werd het 1-1 door een door Ilias Zaimi voor JVC benutte penalty. Een zeer belangrijke goal, die Cuijk volop in de promotierace hield. Zaimi verving in deze wedstrijd Chefrino Eind in de spits en daarmee zijn direct de twee meest opvallende spelers van JVC Cuijk genoemd. Zaimi, die overkwam van OJC Rosmalen,  scoorde dit seizoen 12 keer (waarvan vijf penalties), Eind, die vorig seizoen in Limburg bij EVV speelde, 10 keer (een penalty).  Dus 22 van de in totaal 37 Cuijkse treffers.  Spelers dus om wel rekening mee te houden.

Het wordt spannend zondag in Cuijk, zoveel is wel zeker. Met teletekstpagina 834 direct bij de hand gaan we hopelijk een hoogstaande wedstrijd zien waarin AFC alles, maar dan ook alles uit de kast haalt. Als dat gebeurt kan het voor ons een hele mooie voetbal dag worden. Veel succes!

MvdW