Voorbeschouwing HSC'21 - AFC

AFC gaat in Haaksbergen voor vierde winst op rij

Zondag aanstaande gaan we weer een lekker stukje rijden. Gemeten van de De Boelelaan bedraagt de afstand naar Sportpark Groot Scholtenhagen welgeteld 141 kilometer.  Dat hebben we er natuurlijk graag voor over want HSC’21-AFC  is een belangrijke wedstrijd. Met nog 6 wedstrijden te gaan staan The Reds er goed  op. Koploper met 9 punten voor op naaste belagers HBS, VVSB en EVV, dat  doet onze AFC-harten sneller kloppen. Een mooie uitslag tegen de groen-witte formatie van trainer Wilco Klop brengt ons weer een belangrijke stap dichter waar we ontzettend graag willen zijn. Uiteraard volgen we in dat verband ook de wedstrijden van onze concurrenten:  WKE-VVSB en EVV-HBS.

HSC’21 heeft een rijk gevulde prijzenkast. 6 keer werd het kampioenschap in de Hoofdklasse behaald, 2 keer werd de trots van Haaksbergen kampioen van Nederland bij de Zondagamateurs en in 1999 werd HSC’21 ook nog eens Algeheel Kampioen van Nederland. Vanaf het seizoen 2011-2012 komen de groen-witten met succes in de Topklasse uit. Afgelopen seizoen werd een zesde plaats behaald, 5 plaatsten hoger dan AFC. Wij herinneren ons nog goed de fantastische uitwedstrijd op 22 september 2012 in Haakbergen die onze jongens met 3-2 wisten te winnen. De doelpunten waren toen van Bas Ent en Sjoerd Jens (2x).

Vergeleken met vorig seizoen is HSC’21 dit seizoen wat minder op dreef.  De uitslagen zijn nogal wisselvallig. 7 wedstrijden voor het eind (de uitwedstrijd tegen Chabab moet nog worden overgespeeld) staan de Haaksbergers nog in de gevarenzone met resp.  1 en 5 punten  voor op de nummers 12 en 13 WKE en Haaglandia. Het kan dus nog raar lopen en daarom zal HSC’21 aanstaande zondag alles uit de kast willen halen voor een mooi resultaat.  Kijkend naar de laatste 5 wedstrijden verkeert HSC’21 echter niet in grote vorm.  Weliswaar werd eerst uit met 5-1 gewonnen van JVC Cuijk, maar daarna werd vier keer op rij verloren van WKE, EVV, HBS en VVSB.  Bovendien gingen de laatste 3 thuiswedstrijden verloren. 

In tegenstelling tot HSC’21 is AFC aan een mooie serie bezig. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen. Tegen Leonidas werd in Rotterdam een 3-3- gelijkspel uit het vuur gesleept. Dit seizoen ontmoetten AFC en HSC’21  elkaar op 3 december.  In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met heel veel kansen en voortreffelijk keeperswerk won AFC op Sportpark Goed Genoeg met 1-0 door een fraai doelpunt van Enrico Patrick. HSC’21 liet in deze wedstrijd zien over een goede, technisch vaardige  ploeg te beschikken, die het een tegenstander knap lastig kan  maken. Met Stef Ottink, Remy Raterink en Mirko Weustink hebben de groen-witten bovendien een gevaarlijk trio spitsten in huis. Het wordt dus ongetwijfeld spannend op het kunstgras van Sportpark Groot Scholtenhagen.  Een wedstrijd die je als AFC-supporter niet zou willen missen.  141 kilometer is dan een afstand van niets!

MvdW

De wedstrijd op Sportpark Groot Scholtenhagen, Scholtenhageweg 29 A, 7481 VN Haaksbergen, begint om 14.30 uur