Voorbeschouwing Hercules - AFC

AFC gaat zondag tegen Hercules voor de volle winst

Zondag as. gaat de reis naar Sportpark Voordorp in Utrecht. Daar ontmoet ons aller eerste het hoog bejaarde, maar immer dynamische Hercules, dat dit seizoen debuteert in de Topklasse. Met redelijk succes mogen we wel zeggen, want na 20 wedstrijden prijken de Herculanen op een tiende plaats. Nog lang niet veilig, maar wel 5 punten boven de p/d-plek waarop ADO’20 zich op dit moment bevindt. Vooral de uitslagen van de drie laatste  wedstrijden zullen de ploeg van trainer Jan Oosterhuis optimistisch stemmen. Na een 2-2 gelijkspel tegen runner-up UNA op eigen veld werd het in deze competitiefase dolende JVC Cuijk in Cuijk met 3-1 verslagen en werd concurrent ADO’20 thuis met 2-1 aan de kant gezet. Een deel van deze successen valt te verklaren door de rentree van spits Roy Kelder, die na een langdurige blessure in de laatste wedstrijd van 2014 tegen Leonidas zijn visitekaartje al afgaf via een schitterende hattrick. 

In tegenstelling tot Hercules is AFC nog niet aan een spurt begonnen. Ook na de winterstop druppelen de punten nog steeds mondjesmaat binnen. In  de laatste 3 wedstrijden werd 2 keer gelijk gespeeld (Leonidas en UNA) en 1 keer verloren. De 1-2 nederlaag tegen VVSB kwam met een blik op de ranglijst niet geheel onverwacht, maar er had met een tikkie mazzel wel iets meer ingezeten. Met name de kopbal van Jasper de Haer in de slotminuut had er zo maar in gekund. Maar ook dan had ons eerste niet gewonnen in een situatie dat de punten keihard nodig zijn.

Na 19 wedstrijden heeft de selectie van Stanley Menzo 17 punten en staan onze jongens op een degradatieplaats, 4 punten achter ADO’20, 7 achter EVV, 8 achter HSC’21 en negen achter Hercules. Niet best dus. Het goede nieuws is wèl dat AFC nog een wedstrijd achter ligt (EVV overigens 2) en dat er in totaal nog elf wedstrijden op het programma staan. Willen we ons  veilig spelen dan hebben we nog een punt of 20 (wie weet minder) nodig. Winnen is dus het parool, te beginnen as. zondag in Utrecht

Met een zege van de Reds op Sportpark Voordorp worden de rollen van Hercules en AFC een beetje omgedraaid. Hoewel de doelcijfers niet erg van elkaar verschillen (Hercules: 27-33, AFC: 21-32) is Hercules met 7 overwinningen slagvaardiger dan AFC, dat pas vier keer de overwinningsvlag kon hijsen. En dat voor de zondagkampioen van het vorige seizoen. Maar toen zat veel mee wat nu tegen zit. De blessures stapelden zich dit seizoen op en dat heeft veel aanvalskracht, doelpunten en zeges gekost. Gelukkig is er nog veel vertrouwen dat het tij gekeerd kan worden. Langzamerhand stroomt de ziekenboeg leeg en heeft de AFC-selectie voldoende talent en fighting spirit in huis om de weg omhoog te vinden. Met de steun van veel supporters (Utrecht is immers naast de deur) ligt, naar wij allen vurig hopen, een prachtig resultaat in het verschiet en wordt het gelijkspel eerder dit seizoen tegen Hercules (0-0) gevolgd door een klinkende overwinning.   

MvdW

Zondag 22 februari om 14.00 uur speelt AFC een buitengewoon belangrijke wedstrijd tegen Hercules in Utrecht.
Wij roepen AFC'ers op om onze spelers te ondersteunen door hun aanwezigheid.
De afstand kan geen bezwaar zijn daar het vanaf Sportpark Goed Genoeg precies 30 minuten met de auto rijden is.
Het sportpark van Hercules is gelegen in de Voorveldselaan 2, 3573 PV Utrecht.