Voorbeschouwing HBS - AFC

Vaak worden bekerwedstrijden niet serieus genomen en daardoor tegenstanders onderschat.

Vele topklassers zoals FC Lienden, Hercules en ook Leonidas werden uitgeschakeld door tegenstanders die op beduidend lager niveau spelen.

AFC nam de bekerwedstrijd in Velserbroek wel serieus en werkte middels een 0-5 overwinning aan het vertrouwen voor de wedstrijd tegen het sterke JVC Cuijk.

Dat was te zien ook. JVC Cuijk kwam erg goed weg in Amsterdam. De logische 2-0 ruststand en de overduidelijke overtreding op Joshua Patrick zou een meer dan verdiende overwinning voor het geplaagde AFC geweest kunnen zijn. Het mocht niet zo zijn.

 

Zondag wacht AFC alweer een zware uitwedstrijd. HBS is na veel interne onrust, spits Westdijk  disciplinair weggestuurd en weer in genade aangenomen, doelman Kamperveen door de club geschorst, weer op de goede weg terug.

Met twee klinkende overwinningen en een doelsaldo van acht voor en slechts een tegen maakt de ploeg uit Den Haag de laatste twee weken een mooie sprong op de ranglijst van de vijftiende naar de negende plaats.

HBS weet het net ook goed te vinden met 34 gemaakte doelpunten.

Het koppel Westdijk en Saes is misschien wel het beste spitsenkoppel uit de topklasse.

Aanvoerder Mike de Geer en doelman Kamperveen  zijn zondag geschorst. Daar staat tegenover dat Samoender weer inzetbaar is omdat zijn schorsing van vier wedstrijden is geseponeerd.

AFC beschikt over een steeds fitter wordende en bredere selectie. Daan Sutorius en Youssef Abdellaoui sluiten deze week bij de groep aan maar zijn nog niet wedstrijdfit. HBS is in vorm en is thuis moeilijk te verslaan. Vorig seizoen werd het een gelijkspel. 

AFC reist vol vertrouwen naar Den Haag met de wedstrijd tegen JVC Cuijk in het achterhoofd.

Hans Elias