Voorbeschouwing FC Lienden - AFC

Koploper AFC gaat in 2014 met veel vertrouwen van start tegen FC Lienden  

Zondag aanstaande start de competitie weer in de Topklasse. Ons eerste speelt dan in de Betuwe tegen FC Lienden.  Sportpark De Abdijhof is ons niet onbekend. Al drie keer waren wij hier op bezoek, met wisselend succes. Op 10 oktober 2010 werd met 4-2 gewonnen (goals van Sjoerd Jens en Ronnie van Es ), op 4 december 2011werd eveneens gewonnen met 2-1 (doelpunten Van Es en Yousuf Sarica), maar op 9 september 2012 werd met 1-0 verloren.  Aan het begin van dit seizoen ontmoetten wij het Chelsea van de Betuwe op Goed Genoeg.  In een spannende wedstrijd boekte het team van trainer Willem Leushuis een 2-0 overwinning door o.a. 2 doelpunten van Tim Wulffraat en uitstekend keeperswerk van Youssef el Abdallaoui.

Inmiddels zijn wij 16 wedstrijden onderweg en is AFC de trotste koploper van de Zondag Topklasse. Met 34 punten is een stevige basis gelegd voor een mooi eindresultaat. Het succesvolle trainingskamp in Barcelona voegde begin januari  nog het nodige cement toe aan dit fundament. Afgelopen zondag werd in Schellingwoude met 2-1 gewonnen van ASV De Dijk in een vriendschappelijke wedstrijd waarbij  vrijwel  de gehele selectie in het veld kwam. Fijn was het dat Rogier Wissink na een langdurige blessure eindelijk zijn debuut kon maken in AFC 1.

FC Lienden staat dit seizoen na 16 wedstrijden met 19 punten op een tiende plaats. Een knappe prestatie als je beseft dat trainer Hans van de Haar, die ook als speler van Spakenburg in de Topklasse actief was, met een bijna geheel nieuwe selectie van start moest gaan . Dit omdat het noodgedwongen besluit van het Lienden-bestuur om de Zondag Topklasse te verlaten te elfder ure werd teruggedraaid. Met maar liefst 21 nieuwe spelers werd tot nog toe 5 keer gewonnen en 7  keer verloren, vier keer speelden de blauwwitte zebra’s gelijk. Opvallend daarbij was dat thuis maar 1 keer werd gewonnen, wel  van het sterke Leondias, en dat in totaal maar 14 keer werd gescoord. Topscorer is Rafael Uiterloo met 6 treffers, die aanstaande zondag niet mee doet. Dit vanwege een schorsing of een  ophanden zijnde overgang naar Holstein Kiel, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. Dinsdag jl. oefende FC Lienden thuis tegen hoofdklasser Bennekom. Na een 1-0 ruststand ging de winst met 1-2 naar de bezoekers.

Wat gaat het worden in Lienden? Kan AFC doorgaan waar het voor de winterstop zo goed in was: winnen, ook in uitwedstrijden? Of richt FC Lienden zich op en weet de trots van de Betuwe onze sterke achterhoede te verrassen? Veel vragen die om 16.30 uur haarfijn te beantwoorden zijn. Duidelijk is wel dat AFC de beste papieren  heeft. Hopelijk maken onze jongens de favorietenrol helemaal waar en wordt de hervatting van de competitie met een klinkende uitslag gevierd.

MvdW

De wedstrijd op Sportpark De Abdijhof, Molenstraat 18, 4033 AL Lienden, begint om 14.30 uur.