Voorbeschouwing FC Lienden - AFC

Excelsior bleek te sterk voor topklasser AFC op woensdagavond. Door enkele verrassingen op dinsdag, eredivisieclub Willem II uitgeschakeld door eersteklasser Delta Sport, de moeizame onterechte overwinning van NAC tegen Spakenburg, Vitesse, RKC, enz., was Excelsior extra gewaarschuwd. 

Ook gezien het niet al te succesvolle bekerverleden van deze Rotterdamse club. Zij wilden zich niet laten uitschakelen door een amateurclub.

AFC speelde geconcentreerd en tactisch met veel discipline. Er werd weinig weggeven en de laatste 20 minuten kreeg AFC nog vier dotten van kansen.

 

Vooral deze sterke laatste 20 minuten geven de burger moed voor de volgende belangrijke competitiewedstrijd tegen het sterk vernieuwde FC Lienden  
Dit team uit de Betuwe staat met zeven punten op een verdienstelijke zevende plaats op de ranglijst.

Op de transfermarkt is deze ambitieuze topklasser erg actief geweest.  Twaalf spelers zijn vertrokken en uiteraard zijn er weer vele nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Van de tien nieuw aangetrokken spelers zijn de aanvallers van het Utrechtse Hercules wel de opvallendste. Van Hussen, Jebli en Lukili waren de sterren van deze Utrechtse promovendus en konden het aanbod van FC Lienden niet weerstaan.

Waar AFC zes spelers zag vertrekken cq stoppen en er slechts  drie van buitenaf zijn bijgekomen.

 

De schorsing van vier wedstrijden van Wout Meulemans en Geoffrey Galata is eindelijk voorbij en deze twee zijn weer inzetbaar.

Daar staat tegenover dat de onfortuinlijke Pepijn Veerman met de schouder uit de kom er zeker enkele weken uit is.

Laurens Samsom en Pepijn Kluin zijn door blessures  ook niet inzetbaar.

Bij FC Lienden is de sterke spits Uiterloo met direct rood van het veld gestuurd tijdens de uitwedstrijd in en tegen koploper OJC Rosmalen en zal er zondag ook niet bij zijn.

Vorig seizoen had AFC, direct na de winterstop een complete off-day tegen FC Lienden, 4-2 verlies…..dus de spelers zijn gewaarschuwd.

FC Lienden is op het eigen kunstgras een geduchte tegenstander, die als je ze de vrijheid geeft om te voetballen daar goed gebruik van kan maken.

Hans Elias