Voorbeschouwing EVV - AFC

De laatste thuiswedstrijd tussen de twee grootmachten van het zondagvoetbal AFC en De Treffers was voor de toeschouwers smullen geblazen.
De wedstrijd golfde 90 minuten op en neer en kende met AFC de uiteindelijk terechte winnaar.
Toen de sterk spelende Marien Willemsen einde wedstrijd alleen voor de keeper opdook en de 3-0 op zijn schoen had, zou het lot van de Treffers bezegeld geweest zijn. Echter de paal hield Marien van zijn scoringsdrang tegen en het gevolg was een meeslepend slot waarin het eindresultaat onvoorspelbaar bleek.
 

In ras tempo volgen de wedstrijden elkaar op en het altijd stugge EVV uit het verre Echt staat as zondag alweer te trappelen op de huidige kampioen AFC met nul punten terug naar huis te sturen. EVV staat op een degelijke zesde plaats met twee overwinningen en een doelsaldo van +1. De laatste wedstrijd werd in Haarlem tegen EDO in blessuretijd gewonnen met 1-2.

Het team van trainer Leo Beckers heeft een grote metamorfose ondergaan. 14 Spelers zijn vertrokken en evenzoveel nieuwe spelers zijn er aangetrokken.
Belangrijke aanvallers als Stan Rullenraad en Chefrino Eind zijn gebleven. De technisch begaafde Verbeek speelt daar kort achter.
EVV kenmerkt zich als degelijk en compact en is voor AFC altijd lastig te bespelen.  Afgelopen seizoen werd het in Limburg een gelijkspel 1-1.

Hopelijk kan AFC de stijgende lijn die duidelijk is ingezet doortrekken en kan er weer omhoog worden gekeken op de ranglijst.
Het lijkt er sterk op dat de spelers zich meer en meer bewust zijn gaan worden van wat er nodig is om mee te doen voor de prijzen.

Zeker bij de wedstrijd zal onze supporter Jos Römers aanwezig zijn, woonachtig in Stein (bij Maastricht), die praktisch voor iedere thuiswedstrijd van AFC de verre reis naar Sportpark Goed Genoeg onderneemt.

Hans Elias