Voorbeschouwing AFC - WKE

Winst op WKE bezorgt AFC (bijna) het kampioensschap  

6 april 2014 kan voor AFC een historische dag worden. Als alles mee zit kan de kampioensvlag uit en is het feest op Sportpark Goed Genoeg. Wat houdt dat ‘alles’ in? Allereerst  dienen wij zelf van WKE te winnen en daarnaast moeten onze concurrenten VVSB, EVV, JVC Cuijk en HBS tegen elkaar gelijk spelen.  Drie maal ‘als’ dus, maar een onmogelijk scenario is het zeker niet. Het wordt  in ieder geval lekker spannend  en ingewikkeld (!) als we de verrichtingen op het veld en op teletekstpagina  834 simultaan volgen.

Zoals gezegd komt zondag as. WKE bij ons op bezoek. De ploeg uit Emmen staat met nog 5 wedstrijden te gaan op een twaalfde plaats met maar 5 punten voor op naaste belager Haaglandia.
WKE, dat vorig seizoen nog op een prachtige derde plaats eindigde (samen met De Treffers),  is dus nog lang niet veilig en zal derhalve optimaal gemotiveerd zijn.  De laatste 5 wedstrijden behaalde de oranjewitte formatie 5 punten. De 7-1 thuiswinst op degradatiekandidaat Chabab viel daarbij vooral op . De resultaten tegen de runners up JVC Cuijk (2-0 verlies), EVV (0-0), HBS (2-1 verlies) en VVSB (0-0) tonen aan dat WKE op dit moment niet heel veel onder doet voor de subtop. Ook in het duel tegen AFC op Sportpark Groote Geert liet WKE zien een lastige tegenstander te zijn. Op 10 november 2013 stond het al snel 1-0 door een doelpunt van topscorer Jan Hooiveld. Onze ploeg wilde daar niet bij achter blijven en het was al snel weer gelijk.  Na die goal van Tim Wulffraat regende het kansen aan beide kanten. Gelukkig sprong AFC daar iets beter mee om en liep de stand via doelpunten van Laurens Samsom en Enrico Patrick in de tweede helft op tot 1-3. In de  84e minuut wist WKE met een zondagschot nog tegen te  scoren en bleef  het tot de laatste seconde spannend.  De 2-3 winst in Emmen werd extra gevierd want  AFC kwam hier door voor het eerst op kop van de ranglijst. Dat is nu, 5 maanden en 15 wedstrijden later, nog steeds het geval.
 

Inmiddels is de voorsprong van ons eerste op de concurrentie  opgelopen tot 11 punten, mede doordat de laatste 5 wedstrijden werden gewonnen.  Opvallend is ook het aantal doelpunten dat onze jongens wisten  te maken. De kampioen van vorig jaar Achilles’29 scoorde er 68, de teller van AFC staat nu al op 64, ondanks het feit dat Tim door een blessure verschillende wedstrijden heeft moeten missen.
Bijzonder is ook de veerkracht van onze jongens en de  brede kwaliteit  van onze selectie.  Afgelopen zondag werden beide voor dit prachtige seizoen zo kenmerkende elementen ten toon gespreid in de moeilijke uitwedstrijd tegen HSC’21. AFC stond in Haaksbergen bij rust met 1-0 achter, kwam na de thee op gelijke hoogte door een goal van Jasper de Haer, de voortreffelijke vervanger van Geoffrey Galata, liep weer een achterstand op, maar kwam weer langszij door een doelpunt van Wout Meulemans, die in de tweede helft fantastisch inviel. De dynamische eindsprint werd bekroond door een prachtige goal  van Laurens Samsom en een doelpunt van Randel Shakison, die de geblesseerde Guido Moelee uitstekend verving. Niet onvermeld mag blijven dat onze keeper Youssef El Abdallaoui bij de 2-1 achterstand een wereldredding verrichtte. Onverzettelijkheid, nog een kenmerkend element van dit seizoen.

Wat gaat het zondag as worden? Kijkend naar de ranglijst en vorm van de laatste weken ligt een overwinning van AFC voor de hand. Maar het kan verkeren, want WKE heeft een gevaarlijke ploeg die de punten nog hard nodig heeft. 
Om 16.30 uur kennen wij de uitslag en is ook het resultaat op de andere velden bekend. Als alles mee zit is het feest….. Hopelijk zijn zo veel mogelijk AFC’ers  hier dan tot in de kleine uurtjes getuige van.

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Kobus Ringeling. Weten wie Kobus is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door ING Bank Private Banking (uit handen van Patrick Springintveld)