Voorbeschouwing AFC - WKE

Afgelopen zondag overklaste AFC het thuis oersterke Koninklijke HFC 75 minuten lang in de aantrekkelijke wedstrijd in Haarlem.

Voor een talrijk opgekomen publiek was AFC tactisch en technisch vele malen sterker dan de Kon. HFC van trainer Pieter Mulders.

Omdat dit krachtsverschil niet in doelpunten werd uitgedrukt bleef het duel tot de laatste minuut spannend en had AFC zelfs met lege handen huiswaarts kunnen keren.

AFC hoopt de lijn van het goede spel tegen WKE door te kunnen trekken. Dat zal niet meevallen omdat WKE een kandidaat is voor de titel.

Met misschien wel de sterkste aanval van alle Topklassers, Jan Hooiveld, Guy Ramos en de onlangs aangetrokken supersnelle ex-prof voetballer Orlando Smeekers zal de defensie van AFC de handen vol krijgen. Achter de hand als breekijzer heeft WKE de fysiek sterke aanvaller nog Guilliano Grot. Deze aanvallers vonden het net reeds 25 keer. AFC tot nu toe slechts 11 keer. Het middenveld wordt geleid door de hele goede speler Anton Jongsma en de verdediging door ex-pof Antoine van der Linden samen met Maruchen Zimmerman.

 

Maar de ziekenboeg van AFC loopt langzaam weer leeg en dat geeft veel vertrouwen naar de toekomst toe. Probleem kan dan net zoals jl zondag wel zijn dat de conditie van de teruggekeerde spelers door te weinig training nog niet op het gewenste peil is.

Hopelijk weet AFC zondag het goede veldspel te verzilveren en zichzelf te belonen met een driepunter.

WKE staat zesde op de ranglijst. Mede door de mooie 4-1 overwinning afgelopen week thuis in Emmen tegen het sterke team van De Treffers zullen de spelers en staf vol goede moed en vertrouwen afreizen naar Amsterdam.

En hoe waren de resultaten van AFC tegen WKE in de Topklasse? In de uitwedstrijden werd 3 keer gewonnen, maar thuis was het resultaat anders: 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag.

AFC – WKE is een mooie affiche; twee totaal verschillende voetbal- en clubculturen tegen elkaar in een rechtstreekse krachtmeting.

Hans Elias

 

De pupil van de week is Derek Horsman. Weten wie Derek is? Klik hier

De wedstrijdbal wordt aangeboden door de Zilveren Ploeg van AFC